Знаем, че закуската е най-важното хранене. Затова и не бива

...
Знаем, че закуската е най-важното хранене. Затова и не бива
Коментари Харесай

Какво да избягваме на закуска

Знаем, че закуската е най-важното хранене. Затова и не трябва да я пропущаме. Но от не по-малко значение е и какво тъкмо ще консумираме за начало на деня .

Сега ще наблегнем на това какво не трябва да слагаме на масата за закуска. Със сигурност измежду изброените храни и питиета има такива, каквито постоянно консумираме и си мислим, че са потребни. Е, не напълно.

Портокалов сок

Разбира се, не важи за прясно изцедения фреш, който ни зарежда с сила и витамини. Ако имаме навика заран да пием чаша сок от кутия, по-добре да спрем още през днешния ден.

 Снимка 379609

В тези питиета има огромно количество подсладители. Благодарение на тях равнищата на кръвната ни захар се повишават внезапно. Когато това се случи рано заран, скоро по-късно ще ни връхлети отмалялост и апетит.

По-добрата опция са чаят и водата с лимон.

Протеинов шейк

По същата причина, както и сокът. А и да сменим твърдата храна с течна за закуска не всеки път е добра концепция . Ако свикнем с този метод на хранене и отслабваме, след това има огромна възможност да си върнем килограмите.

Все отново, едва ли цялостен живот ще караме на шейкове. А и в много от готовите има повече захар и изкуствени съставки, в сравнение с допускаме. Затова е по-добре да се оборудваме и да си вършим сами смутита всяка заран .

 Снимка 379613

Сладка

Филия с конфитюр може да ни звучи като страхотна закуска. Но в действителност истината е много друга. Повечето подготвени сладка по рафтовете на магазините са цялостни с трансмазнини. Количеството рафинирана захар също е огромно.

Затова, или си вършим домашни сладка, или по-добре да заложим на мед.

Мюсли питейни заведения

Е, добре, и това ли не е потребно за закуска?! Всъщност, по никакъв начин. Те са добър източник на протеини, само че от време на време мазнините и захарта са допълнително. Така позитивният резултат остава на назад във времето.

 Снимка 379620

Готови сандвичи

Често когато бързаме за работа ни е доста по-лесно да грабнем един сандвич от магазина до офиса и да си решим казуса със закуската. Поне на пръв взор. Защото в действителност повече си вредим, в сравнение с да си оказваме помощ.

В огромна част от готовите сандвичи има прекомерно доста натрий и въглехидрати, изключително в случай че са гарнирани със сосове. Ако заран нямаме време, то по-добре от вечерта да си приготвим две филийки пълнозърнест самун с едно яйце или половин авокадо и здравословният старт на деня ни е подсигурявам, написа Insider.

Безглутенови храни

Освен в случай че нямаме потвърдена нетърпимост към глутен, не е належащо да посягаме към тях. Според доста експерти по здравословно хранене, не е добра концепция да изключваме това вещество от хранителния си режим .

 Опасността на безглутеновата диета
Опасността на безглутеновата диета

Наричат хранителния режим " диетата на звездите "

Повечето безглутенови храни са с ниско наличие на фибри. И в случай че акцентираме на тях, си подсигуряваме дефицит на фибри . А те са доста значими за храносмилането. Също по този начин, доста храни от този път компенсират глутена със захар, сол и други нездравословни съставки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР