Значително увеличение на горските пожари в Гърция се отчита през

...
Значително увеличение на горските пожари в Гърция се отчита през
Коментари Харесай

Гърция отчита огромно нарастване на горските пожари през първото тримесечие

Значително нарастване на горските пожари в Гърция се регистрира през първите три месеца на 2022 година спрямо предходни години, заяви в. " Катимерини ", базирайки се на Националната обсерватория на Атинската метеорологична работа.

От началото на годината до 9 април се следи бързо нарастване на горските пожари, които са нарастнали със 750 % в съпоставяне със междинното равнище за интервала през 2008-2021 година Не по-малко обезпокоително е огромното повишаване на общите площи, изпепелени от горски пожари в страната. При този индикатор нарастването е с 275 на 100 по отношение на 2008-2021 година

В безспорни стойности както броят на горските пожари, по този начин и мащабът на изгорените площи сега са на най-високото си равнище за първата четвърт на годината в статистиката от 2008 година насам.

Регистрирани са общо 30 горски пожара по отношение на нормалните 4,4, за този интервал на годината, които са изпепелили 1033 хектара вместо приблизително 37,5 хектара, демонстрират още данните в разбор на Европейската осведомителна система за горски пожари.

През лятото на 2021 година страната беше обхваната от опустошителни пожари, за оправянето с които се наложи да изиска интернационална помощ.

Данните на Националната обсерватория демонстрират, че през 2021 година в Гърция са били опожарени толкоз горски масиви, що се касае за последните 13 години. През предходната година на територията на страната е имало 84 горски пожара, които са унищожили 1 300 000 декара.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР