Значителният ръст на инвестиционни намерения и активните преговори с потенциални

...
Значителният ръст на инвестиционни намерения и активните преговори с потенциални
Коментари Харесай

Калин Каменов: Враца става все по-атрактивна дестинация за инвеститорите /снимки/

Значителният растеж на капиталови планове и дейните договаряния с евентуални вложители бяха фокус в изявлението на Калин Каменов по време на формалното разкриване на конференцията „ Потенциал и развиване на Враца и района “.
По време на форума служебният министър на стопанската система Никола Стоянов съобщи, че напъните на локалната власт за откриване на нови производства трансформират града в водач освен в района, само че и в страната. В допълнение министърът акцентира, че Враца има капацитет за създаване на индустриални паркове, които да бъдат осъществени от Плана за възобновяване. „ Държавата е дебитор на Северозападна България и на Вашия град. Кметът Калин Каменов и неговият екип демонстрираха, че с доста интензивност и предпочитание за работа, нещата се случват. Местната администрация направи по този начин, че бизнесът  да получава съответни условия, посредством които да осъществя своите планове “ – сподели още Никола Стоянов.
Кметът Каменов съобщи, че сега се водят договаряния с двама евентуални вложители, които имат желание да изградят индустриалните си мощности в града. „ През последните години постигнахме доста в областта на инфраструктурата и образованието. Пред нас има към момента проблеми, които могат да намерят решение единствено с поддръжка от страна на изпълнителната власт. Вярвам, че с общи старания ще продължим да развиваме Враца и ще бъдем образец за останалите общини в Северозападна България “ – добави още Каменов.
В рамките на първия панел на конференцията ръководителят на Общинския съвет доктор Владимир Христов показа на локалния бизнес концепцията за построяването на промишлен парк в града и разяснява провокациите пред намирането на фрагменти за новите производства.
Общинските съветници Владислава Лакова и Красимир Ангелов описаха за работата на локалния парламент и визията им за развиване на района.
Обзор на осъществените планове в областта на пътната инфраструктура, градския превоз и екологията направи заместник-кметът Цветан Стойчков.
Конференцията, проведена от Euronews Bulgaria ще продължи с полемика на тематика за бизнес капацитета на Враца, в която присъединяване ще вземат  представители на ТПП, заместник-кметът Александър Владимиров, както и бизнесмени от Враца и района.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР