Значими подобрения,свързани с детското здравеопазване и създаване на условия за

...
Значими подобрения,свързани с детското здравеопазване и създаване на условия за
Коментари Харесай

Значими подобрения в детското здравеопазване и условия за развитие на младите хора планират в Сливен

Значими усъвършенствания,свързани с детското опазване на здравето и основаване на условия за развиване на младежите, сапланирани вконцепциите на Община Сливенза финансиране през идващия програмен интервал. Това заяви кметътСтефан Радев.
Концепцията за детското опазване на здравето е най-голяматапо обхватна територията на Югоизточния регион. Сливене измежду 13-те общини от региона, участващи в нея, като водещата община е Бургас.

Идеята е в морския град да бъде построенамодерна детска болница. Община Сливен се включва самбициозните планове за вложения в неонатологията и детското поделение на регионалната МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “и за обезпечаването на две специализиранидетски коли за спешна помощ.Предвижда се и възобновяване с ограничения за енергийна успеваемост, вътрешен ремонт и оборудванена общинските лечебни заведения от доболничната помощ – ДКЦ-1, ДКЦ-2 и Денталния център.

Съществен миг е желанието наОбщината да притегли финансов запас за главен ремонт на здравните служби в 16 села, с население в дейна възраст и деца.Медицинските практики ще обгръщат и пациентите от близките по-малки обитаеми места. Предвижда се и съоръжение на здравните кабинети в училищатаи детски градини, сподели кметът.

Акцент във втората идея епривличането и задържането на младежите и създаванетона условия за тяхното развиване тук, заяви кметът Стефан Радев. В нея водеща е община Сливен, а нейни сътрудници са общините Ямбол, Тунджа и Стралджа.

Един от главните обекти, към който ще се градят останалите хрумвания, е индустриалният парк. Общината ще кандидатства за средства за довеждаща и вътрешна инфраструктура в северната зона на парка, добави Митка Крълева, шеф на отдел „ Общинско развиване, планове и стратегии “.Предвиденисаинвестиции в част от просветителната инфраструктура – в Природо-математическата и Езиковата гимназия, с цел да преминатученицитена едносменен режим на образование.Планираниса и редица усъвършенствания в градската и спортна инфраструктура с концепцията да се обезпечат благоприятни условия за спорт и отмора на младежите в общината.Това включва и обновяването на колодрума, чийто механически план към този момент е подготвен. Планирано е и облагородяване на зоните, където са някогашните военни поделения.

Не на последно място концепциятапредвижда впартньорство с неправителствения бранш и част от професионалните гимназиида бъдат изпълнени действия за кариерно насочване,включване в образованието на лица над 16 години, стажуване в локални предприятия и други.Целта е младите да бъдат привлечени къмпазара на труда. „ Концепцията се базира на демографските особености на Сливен – негативен приръст на популацията, огромен дял на ромско население и огромен дял на неактивни младежи, които не учат и не работят “, добави Митка Крълева.

Община Сливен създава и идея за взаимна работа собщинаЯмбол, която от своя страна също приготвя хрумвания за партньорство.

Общата стойност напланираните действия,заложени в концепциите, възлиза на 54 млн. 250 хил.лева.

Новият програмен интервал е доста друг от предходните до момента, тъй като акцентът в него е съдействието сред общините, съобщи Стефан Радев. „ Радвам се, чеуспяхмев последните години да изградиммного положителни връзки и да работи дружно с общините към нас “, съобщи кметът. Това в този момент дава опция сътрудниците да разчитат на взаимна поддръжка, с цел да вървят взаимно напред.

Подготовката за идващия интервал е резултат от дългогодишна работа, по време на която са събранимножествомнения на жители, направителствени организации и държавни институции за плановете, значими за града и общината. Те са залегнали в наложителния за всяка община План за интегрирано развиване. „ Сега идва времето, когато тези проекти би трябвало да бъдат включени в концепциитена общинитеза новия програмен интервал “, добави кметът.Концепциите – това са тематиките, по които те ще работят взаимно. За да притегли европейско финансиране, Община Сливен залага на публично значими и конкурентни хрумвания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР