Зловещото проклятие, тегнещо над поредицата за Супермен … Проклятията могат

...
Зловещото проклятие, тегнещо над поредицата за Супермен … Проклятията могат
Коментари Харесай

Зловещото проклятие, тегнещо над поредицата за Супермен

Зловещото проклинание, тегнещо над поредицата за Супермен … Проклятията могат да бъдат в разнообразни форми, в това число да засягат избрани функции във филмите. Едно от най-известните от тези проклятия е проклятието на Супермен (Superman). То не e навредило на актуалните артисти, изпълняващи ролята, като Хенри Кавил и Том Уелинг, само че актьорите от предишните години пострадаха от него. Това проклинание поражда от момента, в който основателите на героите на комикса – Джери Сийгъл и Джо Шустър, през 1938 година, продават всички права върху него на DC Comics, за нищожните 130 $. Скоро и двамата осъзнали грешката си, тъй като Супермен станал извънредно известен. Те се пробвали да съдят компанията, с цел да получат най-малко някаква облага, само че без резултат.



Шустър споделя “Не мога даже да виждам комиксите за Супермен. Чувствам се физически болен от това. Обичам Супермен, само че в този момент той ми стана изцяло непознат. ” В идващите години, двамата имали доста финансови и здравословни проблеми. Сийгъл и Шустър завършили живота си в беднотия. Те получавали облага от Супермен единствено от инцидентни подписи, които също били заплатени минимално. Именно от това, проклятието на Супермен можело да получи цялата отрицателна сила, която след това порази с цялостна мощ актьорите, които играят Супермен във филмите.



Кърк Елин Супермен се появява за първи път по малкия екран през 40-те години на предишния век, в черно-бял сериал, в който, артистът Кърк Елин играе основната ролята. Тази роля го унищожила, тъй като била последната във филмовата му кариера. След сериала, Елин останал съвсем без работа и не му били предлагани нови функции, като се изключи озвучаване.



От 1941 година до 1943 година, по малкия екран се излъчва първият анимационен сериал за Супермен, където Бад Колер озвучава тази роля. След тази поредност, не се случило нищо неприятно а той даже бил поканен да взе участие в известно телевизионно шоу. Но, тогава проклятието се “събудило ”. През 1966 година, излиза нов анимационен сериал, наименуван „ Новите завършения на Супермен “ и Колер още веднъж е поканен да озвучава същата роля. Той направил това с огромен възторг и триумф, само че единствено няколко години по-късно, бързо умира от левкемия. През 1951 година, излиза филмът “Супермен и хората-къртици ”, където артистът Джордж Рийвс (George Reeves) играе ролята на Човека от стомана. Той също играе Супермен в телевизионния сериал, предаван през 1952 година – 1958 г.



Преди тази роля, Рийвс бил прочут и разнороден артист, само че след Супермен му били предлагани все по-малко функции и той претърпял ориста на Кърк Елин. По улиците, той на всички места бил припознаван единствено като Супермен и това, с изключение на проблеми в кариерата му, довело артиста и до дълбока меланхолия. Четете още: Въпреки предсказване, мъж си купува мотоциклет и намира гибелта си Джордж Рийвс бил първият, който предположил, че ролята на Супермен евентуално е прокълната. Това се удостоверило с още един плашещ факт. На 16 юни 1959 година, Рийвс е открит мъртъв в жилището си. Актьорът се самоубил, като се е прострелва. Най-известната жертва на проклятието на Супермен е артистът, който поставя аленото покривало на супер героя незабавно след Рийвс. Дори имал сходно фамилно име. Името на този артист е Кристофър Рийв (Christopher D’Olier Reeve).



Рийв се трансформира в най-известния Супермен, даже и от актуалните филми. Той взе участие в четири кино лентата за Супермен – от 1978 година до 1987 година В същото време, кариерата му е добра, той не се депресира от припознаването на облика му и играе други функции, участвайки в няколко кино лентата. Проклятието се “появява ” още веднъж през 1995 година. Рийв бил огромен почитател на конната езда и взел участие в конни надбягвания. На 27 май 1995 година, по време на едно такова събитие, той пада от коня си и си счупи врата. Контузията била толкоз ужасна, че артистът бил изцяло неподвижен. Рийв в никакъв случай повече не бил в положение да върви, дишал с уред и не можел да приказва обикновено. Но, до гибелта си, през 2004 година, той не изгубил вяра за чудотворна интервенция по трансплантация на стволови кафези. Бил единствено на 44 години. Проклятието на Супермен, обвързвано с Рийв, очевидно било толкоз мощно, че покосило и други артисти. Марго Кидър (Margot Kidder), която изигра приятелката на Супермен – Лоис Лейн, след тези филми съвсем спряла да получава предложения за присъединяване във филми. През 1990 година, претърпява случай, който я прави отчасти парализирана. След случая, тя стартира да пие, да приема опиати и през 1996 година полудява. До 2013 година, когато умира от свръхдоза, тя в никакъв случай не се връща към естественото си положение. Същото проклинание наподобява е засегнало и артиста Марлон Брандо (Marlon Brando), който играе бащата на Супермен – Джор-Ърл, във кино лентата от 1978 година Във кино лентата, ролята му заема доста малко екранно време, само че незабавно след излизането на кино лентата, Брандо стартира да има проблеми с филмовата си кариера. През 1980 година, той публично напуща киното. Скоро почнали проблемите му в фамилията. През 1990 година, синът му прострелял приятеля на сестра си и бил наказан на затвор. Дъщерята на Брандо се самоубива през 1995 година След това, самият Брандо става съвсем аскет. Той умира през 2004 година, единствено три месеца преди гибелта на Кристофър Рийв. Проклятието на Супермен от 1978 година засегнало даже дребния Ли Куигли (Lee Quigley), който бил бебето на Супермен във кино лентата. През 1991 година, на едвам 14-годишна възраст, Ли умира, заради поемане на отровен аерозол.



Малкия Ли Куигли Проклятието на Супермен изцяло се демонстрира във кино лентата “Завръщането на Супермен ”, сниман през 2006 година, от режисьора Брайън Сингър (Bryan Jay Singer). Когато филмът към момента се заснемал, се случили доста повреди на снимачната площадка. Актьорът Брандън Рут, съвсем завършва кариерата си незабавно откакто е почнала. Супермен я “убива ”. Впоследствие, Рут взе участие основно в сериали във второстепенни функции. Провалите и свадите през идващите няколко години преследвали също други артисти и актриси, взели участие в този филм. Самият Сингър, след неуспеха на „ Завръщането на Супермен “, а той мечтаел да го снима дълги години, също потърпевш и съвсем бил разгласен за неуспех.



Брайън Сингър Сингър възстановява кариерата си с помощта на новите си филми от поредицата “X-Men ”, през 2011 година и 2014 година.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР