Злоупотребите с акцизни стоки във Винпром Карнобат и други фирми

...
Злоупотребите с акцизни стоки във Винпром Карнобат и други фирми
Коментари Харесай

Обвиниха 8 души за злоупотреби с акцизни стоки, почетохме Съединението, уволниха полицай заради скандала с бащата на Радев…

Злоупотребите с акцизни артикули във " Винпром Карнобат " и други компании са измежду водещите тематики на новинарските издания в петък.

" Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на осем души за присъединяване в група за продажба на акцизни артикули без бандерол, данъчни закононарушения и пране на пари, оповестиха от там. Обвинителите, които в сряда обилно даваха информация за акцията във " Винпром Карнобат " и други компании, през днешния ден скриха имената на упрекнатите зад букви - М.С., С.С., И.Д., Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д. Източници от обвиняването изясняват импровизирано, че М.С. е алкохолният предприемач Миню Стайков, а С.С. е синът му Стайко. Сред упрекнатите е и синът на кмета на Карнобат. Стайко Стайков е разгласен за търсене и обвиняванията му са задочни, твърди Нова тв. В петък най-вероятно ще бъде пуснат за търсене от Интерпол, в случай че не се съобщи, или не бъде задържан. " На едно от лицата са повдигнати обвинявания за вторични закононарушения - отбягване заплащането на Данък добавена стойност и възобновяване на неследващ се данъчен заем в размер на общо 1 016 139 лева, на други трима - за държане на акцизни артикули без бандерол в огромни размери ", написа в известието на прокуратурата, без да се прецизира, даже с букви, кои са тези лица. От там допълват, че обвиняванията ще им бъдат предявени до края на деня. На всички тях е наложено задържане до 72 часа, а от съда ще бъде желано непрекъснатото им задържане под стража. Повече информация от прокуратурата дават обещание в петък, за когато е плануван брифинг на и.д. шефката на спецпрокуратурата Даниела Начева, наблюдаващия прокурор Ангел Кънев, основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и заместник-председателя на ДАНС Николай Ненков. Десет души, измежду които и алкохолният предприемач Миню Стайков, бяха арестувани в четвъртък за 24 часа, при акцията в офисите на " Винпром Карнобат ", " Сис индустрийс " и " Топаз мел ". Заместник-главните прокурори Борислав Сарафов и Иван Гешев обясниха, че се ревизира дали през разрушена този юли фабрика за противозаконни цигари не са били изпрани през компаниите за произвеждане на алкохол на Миню Стайков над 70 милиона лв.... " - в. " Сега ".

" Държавата е губила по 500 млн. лв. от противозаконните заводи за цигари, разгласи Емил Димитров Разкритите до момента противозаконни заводи за цигари са произвеждали по общо 600 хиляди кутии дневно, като по този начин годишно страната е губила по 500 млн. лв.. Това се разбра думите на депутата и ръководител на парламентарната комисия за битка с контрабандата Емил Димитров пред " Нова телевизия ". По думите му разкритата през юли фабрика в Карнобат, която през вчерашния ден профилираната прокуратура обвърза с бизнеса на Миню Стайков, е голям триумф за управляващите. " Създадена е извънредно стройна организация и по тази причина желаеме да установим създателя ", сподели Димитров. По мотив акцията на прокуратурата, която влезе в офисите на " Разузнавателна служба на Великобритания индустрийс - един от най-големите производители на алкохол в страната, депутатът уточни, че от към година в " митницата се приказва, че се продава алкохол на цена, по-ниска от себестойността му ". " Когато някой падне и под тази цена, се схваща, че я компенсира по различен метод ", сподели Димитров. Депутатът показа калкулации, съгласно които годишно в държавния бюджет не са влизали 500 млн. лв. поради създадените цигари в незаконните заводи в Тутракан, Дупница, Калугерово, Горна Оряховица и Сепарева баня. По думите му данните на профилираните органи демонстрират, че във всяка фабрика дневно са правени по 100 хиляди кутии, или 600 хиляди кутии от всичките разкрити. " Ако са работили 200 дни в годината, загубата за страната е 500 мнл. лв. ", уточни той. " - в. " Дневник ".

" От 27 юли компанията на Миню Стайков " Разузнавателна служба на Великобритания Индустрийс " е на сина на секретарката на Тодор Живков Обвиниха алкохолния необут за пране на пари, данъчни закононарушения и източване на 1 млн. лева Данък добавена стойност, сина му Стайко го търсят 100 души цивилни и служители на реда в цялостна секретност атакували Карнобат. Бизнесменът Миню Стайков беше упрекнат в четвъртък от спецпрокуратурата в присъединяване в незаконна група за продажба на акцизни артикули без бандерол, данъчни закононарушения и пране на пари. Синът му Стайко е в чужбина и по тази причина към този момент няма обвиняване. Вероятно ще бъде разгласен за търсене, макар че първичната неофициална информация бе, че е измежду задържаните в сряда. Разследващи споделиха, че знаят в коя страна е Стайков-младши. Синът на Миню Стайков - Стайко, напуща ареста през 2013 година, когато бе арестуван за източване на Данък добавена стойност. СНИМКА: Десислава Кулелиева

Обвинение получи и синът на кмета на Карнобат Георги Димитров - Иван Димитров. 37-годишният мъж е притежател на постройката, в която се е намирала разрушената през юли фабрика за незаконни цигари. Останалите петима са техни доближени - счетоводители и хора, директно ангажирани в производството и пласмента на противозаконните цигари. Трима от арестуваните имат и обвиняване за държане на акцизни артикули без бандерол... " - в. " 24 часа ".

Електронните издания на всекидневниците отделят място и на честването на Съединението .

" Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва на тържествената света литургия в църквата " Св. Богородица " в Пловдив по случай 133-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия и Празника на Пловдив. Да бъдем здрави, да бъдем виновни ние, политиците, с цел да служим по-добре на българските жители, сподели след службата Караянчева, представена от Българска телеграфна агенция. Тя прикани всеки най-малко веднъж дневно да си каже " Съединението прави силата ", като съгласно нея по този начин ще бъдем по-силни, ще бъдем дружно и същински. Защото по думите й в тези времена имаме от ден на ден потребност да бъдем обединени, а сме потвърдили, че в случай че сме обединени и дружно зад обща идея, постоянно побеждаваме. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов добави, че Съединението дава тази мощ, която може да ни даде единствено по-добрия път. Според него Съединението не би трябвало да го възприемаме като съединяване на всички тези, които спорят през днешния ден в обществено-политическия живот, би трябвало да бъде обръщение към фамилията. Защото, по думите на Цветанов, в случай че се обединим в фамилията, можем да бъдем по-миролюбиви, по-отзивчиви и всеотдайни в публичните си каузи. Обединени можем да реализираме всичко. Това обръщение насочи към пловдивчани и гостите на града кметът на Пловдив Иван Тотев. Той акцентира, че 6 септември може би е най-важната дата за България, заслужен да бъде даже народен празник на страната. Ден, в който българският народ взема ориста си в свои ръце, когато се случват събития, които са немислими във връзка с геополитическата конюнктура по това време, в който българският народ споделя, че " ние желаеме да бъдем дружно и единни, и ден, предпазен по най-хубавия метод от Българската войска ", добави Иван Тотев. И всичко това стартира от Пловдив, в сърцето на един град, събрал през последните 7 години, тогава, българската интелигенция, сподели още кметът. На молебена участваха народни представители от Пловдив и региона, регионалният шеф Здравко Димитров, ръководителят на общинския съвет Савина Петкова, заместник-началникът на защитата ген. Димитър Илиев, кметове на региони и доста жители. След литургията, отслужена от митрополит Николай с духовници от пловдивската епархия, формалните лица сервираха венци и цветя пред паметника на Захари Стоянов в Дондуковата градина и пред паметната плоча на майор Райчо Николов на площад " Римски стадион ". " - в. " Стандарт ".

" Десетки родолюбиви жители се събраха пред мавзолея на княз Александър I Батенберг, с цел да отбележат 133-тата годишнина от Съединението. Гражданите носеха българския трикольор, а в двора на мавзолея звучаха патриотични песни. Тържествената гала във връзка 133-тата годишнина от паметното събитие бе проведена от Столичната община. В програмата участваха Националната гвардейска част, вокален отбор " България " и други. Събитието почетоха националният представител от ПГ на ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев, депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев и други. Съединението е чисто българско завладяване, независим триумф на един заслужен и самоуверен народ. Това сподели заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов по време на тържествената гала. " Братя българи, в хилядолетната история на нашия народ участват възходи и падения, премеждия и победи, само че надали са доста миговете, които могат да бъдат съпоставени със Съединението. То е неповторимо събитие освен в българската история. Както в 20, по този начин и в 19 век Европа бе раздирана от войни и разорения. Великите сили на онази ера се бореха за превъзходство и е било писано, а не неписано предписание, че всяка по-значима смяна на картата става единствено с тяхната благословия и поддръжка. В тази комплицирана конюнктура на противодействия и надхитряния се реализира едно българско знамение - Съединението ", съобщи Чобанов. Той акцентира, че Съединението се е осъществило без намесата на непознати армии. Чобанов разясни, че Съединението се е наложило поради Берлинския конгрес. " Впечатлението измежду българските земи е потресаващо. Никой народ не е прекосявал така бързо от упованието на една сбъдната фантазия в ужаса на една злополука. Националното обединяване се трансформира в орис и задача на целия народ ", сподели той. По думите му Единна България става повсеместен блян и висша цел за всички българи... " - в. " Стандарт ".

" Лидерите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия честитят на българите от профилите си във " Facebook " Съединението. Единството е това, което ни държи в моментите на тествания и компликации. И през днешния ден единни би трябвало да работим за просперираща страна, без да чакаме различен, написа водачът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов. " Честваме 133-ата годишнина от Съединението на България с Източна Румелия. Победа, която сами сме извоювали. Вярвам, че и през днешния ден носим този непреклонен дух. Единството е това, което ни държи в моментите на тествания и компликации. И през днешния ден единни би трябвало да работим за просперираща страна, без да чакаме различен. Ако се поучим от предишното си и вложим напъните си в сегашното, България ще бъде по-добро място за заслужен живот на всички българи. Честит празник! " Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също употребява обществената мрежа, с цел да насочи своя привет. Според нея е блъснал часът на днешното съединяване. " Честит празник, българи! Съединението на Княжество България с Източна Румелия е велико дело на огромни родолюбци. Даваме им своята респект и самопризнание. Гордеем се, че сме техни наследници, само че сме и техни длъжници. Днес, без сложена граница посред ни, сме разграничени от противоборства. За това виновност имаме и ние - политиците. Но е блъснал часът за днешното Съединение. Знам, че всеки има своите фантазии, паники, триумфи или болки. Всеки избира и своите политически възгледи. Нормално е да сме разнообразни. Но над нашите разлики стоят всемирен и общобългарски полезности. В тяхно име и със силата на националната сила, можем да потърсим днешното обединяване за утрешна България. "... " - в. " Дневник ".

" Онзи въодушевен, възрожденски народ има една цел: Съединението. И я реализира с смелост и безрезервност. Това сподели президентът Румен Радев в тържественото си слово по случай 133-ата годишнина от Съединението... " През септември 1885-та, на седмата година от свободата, българите вземат решение да вземат ориста си в свои ръце. Не ги стопира нищо - нито несправедливите контракти, нито враждебността на Великите сили ", разгласи той. " Събираме се от година на година на славните дати да поменем героите, да почетем делата им. Гордеем се с непознати подвизи, а достойното минало е разтуха за безпътното ни настояще ", съобщи президентът. " Редно е да се запитаме - какво остава през днешния ден от духа на Съединението? Защо потомците на българите от Княжеството и Източна Румелия, които се събраха в общ дом, през днешния ден назовават България тази страна, а мнозина я напущат ", разяснява Румен Радев. " Българският 20 век бе белязан от нещастия, които внесоха ерес в обществото. Уви, даже демокрацията не съумя да го излекува. Защото Съединението е еднократен акт, само че единението е въпрос на съзряване ", уточни той. " За героите от Възраждането България стоеше по-високо от користта, от славата и даже от живота им ", съобщи Румен Радев. " Този зрял дух възроди България. А през днешния ден този дух остана да живее единствено в книгите и в сърцата на най-ревностните от вас ", сподели още президентът. " - в. " Труд ".

" Цветанов: За да вървим напред, би трябвало да сме сплотени в общите ни упоритости За мен е чест да се включа в тържествата по случай навършването на 133 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия в Пловдив. Това написа във фейсбук зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. " На днешния ден за 26-и път означаваме и празника на гр. Пловдив. На този празничен ден с мен са ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, народните представители от ГЕРБ-Пловдив Спас Гърневски и инж. Атанас Ташков, ръководителят на Общински съвет-Пловдив Савина Петкова, регионалният шеф Здравко Димитров, заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, както и още доста жители и публични лица. Честванията започнаха с церемониален молебен в Катедрален храм " Света Богородица ", който бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай, и ще продължат с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Захари Стоянов и пред паметната плоча на майор Райчо Николов на площад " Римски стадион ". Споделих, че Съединението е най-голяма мощ и с цел да вървим напред би трябвало да сме сплотени в общите ни упоритости. По случай празника на Пловдив пожелах на жителите на града здраве, разцвет и все по този начин тяхното обитаемо място да бъде атрактивна дестинация за всички българи ", написа още Цветанов. " - в. " 24 часа ".

Изданията оповестяват също, че служителят на реда, който е скрил абсурда с бащата на Румен Радев, е уволнен.

" Полицаят Митко Станков от Харманли, който не е глобил бащата на президента Румен Радев при пътен случай, беше уволнен. При произшествието на 17 август автомобилът, ръководен от Георги Радев, е блъснал електрическа триколка на Стефан Тодоров. Информация за злополуката се появи дни по-късно, откакто в интернет бе оповестен видеоклип от случая. Проверка на Министерство на вътрешните работи откри, че служителят на реда Митко Станков е съставил протокол и акт на потърпевшия, който в тази ситуация не е бил отговорен. Бащата на президента - Георги Радев, не е бил глобен след намесата на локалния водач на Българска социалистическа партия Михаил Лисков. " - в. " Стандарт ".

" Полицаят, който е изготвил протокола от злополуката в Харманли с присъединяване с Георги Радев - татко на президента, е дисциплинарно уволнен, предава Би Ти Ви. Това са съобщили за малкия екран от полицията в Хасково. Вътрешна инспекция на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи е посочила, че младши автоконтрольор Митко Станков не е извършил служебните си отговорности. Случаят се ревизираше от две дирекции на вътрешното министерство, само че министър Валентин Радев подаде оставка в деня, в който резултатите трябваше да бъдат оповестени. В изявление пред bTV министърът на Министерство на вътрешните работи в оставка съобщи, че служителят на реда е работил необразовано и некадърно. Информация за злополуката, в която вземат участие бащата на президента и мъж в електрическа триколка излезе 9 дни по-късно, откакто в интернет беше оповестен видеоклип от случая, напомня Би Ти Ви. По случая имаше и прокурорска инспекция, резултатът от нея обаче досега е незнаен. " - в. " Сега ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР