Злоупотребата с медикаменти Домът ви е заприличал на образцова аптека, а

...
Злоупотребата с медикаменти
Домът ви е заприличал на образцова аптека, а
Коментари Харесай

Вредните навици през бременността - II

Злоупотребата с лекарства
Домът ви е замязял на образцова аптека, а вие пиете медикаменти за щяло и нещяло – бодърствуване, главобол, лека простуда. Повечето лекарства обаче са категорично неразрешени при бременност или минимум с неустановени резултати. Затова е същинска безнаказаност, в случай че вземете даже безопасен на пръв взор медикамент, без да се консултирате с вашия доктор. Например аспиринът може да аргументи кръвоизлив и даже аборт. За антибиотиците, успокоителните и антидепресантите не ми се приказва. Дори витамините, които пиете би трябвало да са.

Кафето
До в този момент сте имали потребност от живото-поддържаща доза кофеин, с цел да не заспите на работното си място. Вероятно без кафе животът ви се коства неосъществим, а в този момент разбирате, че би трябвало да се откажете от него. Истината е, че една чашка от ароматната напитка заран няма да е съдбовна за вашето бебе, стига да се ограничите до там. Имайте поради, че кофеинът елементарно минава през плацентата, а незабелязано можете да погълнете по-големи количества, защото се крие още в чая, колата и шоколада. Този стимулант учестява пулса на бебето, прави го свръх възбудимо и може да аргументи прибързано раждане.

Активната козметика
Ползването на антицелулитни гелове и кремове за промяна на бръчки и други недостатъци единствено по себе си е потребен табиет. Когато сте бременна обаче не е време за разкрасяване, а за повече нерешителност. В дейната козметика се съдържат някои рискови съставки за вашето бебе като кофеин и ретинол. Те са под форма, която елементарно прониква в кожата, а оттова посредством кръвообръщението навлиза и през плацентата. На всичко от горната страна, козметичният резултат може да бъде фрапантен за вас. Сигурно знаете, че бременните са предразположени към появяването на пигментни петна. Някои съставки като алфа, бета и омега хидрокси киселините усилват тази заплаха и като нищо ще извадите очи, вместо да изпишете вежди.

Разбира се, това не значи, че не трябва да ползвате никаква козметика. По-скоро внимавайте за съставките или напряко купувайте артикули за бъдещи майки. Те освен, че са безвредни, само че и са основани особено за потребностите през бременността.

Ядосвате се за нелепости
Всяка страст – позитивна или негативна въздейства на вашето бебче. Затова спрете да се товарите за дреболии. Бременността не е време за фамилни кавги, а за сближение с околните. Дори да ви се коства, че близките не ви схващат, не бързайте да изпадате в нервност, а поговорете с тях. Със сигурност никой не желае да ви наскърбява или огорчава. Бъдете уверена, че ви чака най-хубавото събитие, а всичко останало е нищожно – от професионалните проблеми до неразборията вкъщи.
Продължава: Вредните привички през бременността
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР