Злополучният мост Моранди, част от който се срути на 14

...
Злополучният мост Моранди, част от който се срути на 14
Коментари Харесай

Мостът Моранди ще бъде разрушен, имало ли е чудо с българин при трагедията?

Злополучният мост " Моранди ", част от който се срути на 14 август, ще бъде напълно опустошен. Това съобщи заместник-министърът на инфраструктурата и превоза на Италия Едуардо Рикси.
" Целият мост „ Моранди “ ще бъде опустошен. Това ще докара до съществени последици за автомобилното придвижване и до проблеми за жителите и превозвачите. Подобен мост не може да се срути от удар на гръмотевица, нито пък от стихия. Виновните би трябвало да бъдат открити ", сподели още Рикси.
Късно нощес беше обявено, че български жител - водач на ТИР се е избавил по знамение при сриването на моста в Генуа . Това съобщи италианското издание " Дженова тудей. " Оцелял е и хърватски водач. След като напуснали камионите си, двамата почнали да оказват помощ на избавителните екипи, добавя изданието. По знамение е оживял и различен водач, който е съумял да спре тъкмо преди рухването на моста.
" В момента не разполагаме с точна информация дали измежду ранените или починалите при случая със срутилия се мост в Генуа има български жители ", заяви за организация " Фокус " генералният ни консул в Милано Росен Руфев. Пред Нова телевизия Руфев повтори преди минути, че няма публична информация за подобен човек и даже употребява думите " плод на фантазията " по адрес на новината .


Някои от починалите към момента не са разпознати. Много се надяваме измежду тях да няма български жители. Следим обстановката, която е задоволително трагична, добави още Руфев.
По думите му до момента на телефоните, които по-рано бяха оповестени, има единствено едно питане от страна на български жители.
" Държим отворени всички линии, както от страна на българските жители, по този начин и от органите на реда в самата Генуа, които вземат участие в избавителни интервенции. Следим постъпващата информация и сме подготвени да реагираме съответно ", увери Руфев.
Не е било допустимо да се планува сриването на моста на автомагистралата в Генуа и е прекомерно рано да се откри повода, съобщи в това време шеф на акционерното сдружение " Аутостраде ", което ръководи срутилата се автомагистрала, съобщи Ройтерс.
" Срутването беше ненадейно и непредвидимо. Мостът беше под непрекъснато наблюдаване, даже повече, в сравнение с планува законът ", съобщи Стефано Мариляни, шеф на сдружението за региона на Генуа, заяви bTV. По думите му не е имало " никаква причина мостът да се счита за рисков. "
На 14 август в 12.00 часа локално време в Генуа се срути част от моста " Моранди ". В този миг по него са прекосявали десетки коли. По последни данни са починали 35 души, ранените са 14, пет, от които в сериозно положение.
Вижте фрагменти от мястото на нещастието в галерията ТУК .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР