Златото е гореща стока през 2023 г. Силното търсене на

...
Златото е гореща стока през 2023 г. Силното търсене на
Коментари Харесай

Интересът за инвестиране в злато е голям. Ето как можете да се възползвате и вие.

Златото е гореща стока през 2023 година Силното търсене на благородния метал евентуално ще продължи през останалата част от 2023 година и през 2024 година С цената на златото спазвайки закона за търсене и предложение, това значи, че в този момент е ужасно време да се потопите в стоките.

Но какво тъкмо движи увеличеното търсене на злато? Може би по-важното е, коства ли си да инвестирате и вие?

Научете повече за опциите си за вложение в злато тук през днешния ден.

Защо би трябвало да купите злато в този момент

Има голям брой аргументи златото да се трансформира в вълнуващ капиталов инструмент в този момент. Ето две съществени, които би трябвало да знаете.

За помощ при инфлацията: Инфлацията се охлади, само че общият прогрес на Федералния запас в борбата за усмиряване на по-високите разноски се забави през последните месеци. Инфлацията остана непроменена през септември със същия ритъм от 3,7%, както през август. В исторически проект златото е било известно с помощта, която може да обезпечи по време на инфлационни интервали, като резервира цената си (или даже се увеличи), когато покупателната дарба на $ е паднала. Това е може би най-голямата причина, заради която вложителите се насочиха към благородния метал тази година. За диверсификация на портфейла: Тъй като представянето на акциите и облигациите е неравномерно и мъчно за прогнозиране в дълготраен проект, мнозина се обърнаха към златото, с цел да оказват помощ за диверсификация на портфейла си. Част от вашето портфолио, вложено в злато, може да помогне за поддържането на други, по-нестабилни активи във времена като в този момент.

Внесете непоклатимост във вашето портфолио със злато през днешния ден.

Какво споделят специалистите за прибавянето на злато към вашето портфолио

„ Вярвате или не, има аргументи, разнообразни от това да виждате изскачащи реклами и видеоклипове в TikTok за вложение в злато, с цел да инвестирате в стоката ”, споделя JB Beckett, създател на Beckett Financial Group в Западна Колумбия, Южна Каролина.

Бекет продължи, обяснявайки, че „ по време на висока инфлация златото исторически се е разглеждало като хедж против инфлация. геополитическа или икономическа неустановеност, вложителите се обърнаха към златото като по-безопасно място за вложение. "

Той също по този начин уточни обстоятелството, че " златото е ликвидно ". Така че, в случай че " имате златни или сребърни монети вкъщи ", споделя Бекет, " те могат да бъдат превърнати в пари, в случай че и когато имате потребност от тях. "

Какъв е времевият небосвод за вложения в злато? < /h2>

Когато започнете да инвестирате в злато, значимо е да гледате на инвестицията с по-дългосрочен времеви небосвод спрямо други капиталови средства. Бекет споделя, че златото е „ дълготраен актив, който би трябвало да се третира като дълготрайна инвестиция, в сравнение с множеството други активи. Не очаквайте да видите непрекъсната предвидима възвръщаемост, когато инвестирате в злато. Това не е било естеството на цените на златото през предишното 30 години. "

Поради дълготрайния темперамент на вложенията в злато, това е съвършен актив, който да вземете поради за вашето пенсионно портфолио. Освен това, в случай че го добавите към вашите пенсионни вложения, ще се насладите на данъчни преимущества. Както е в тази ситуация с пенсионните вложения в акции и облигации, пенсионните вложения в злато се вършат на база преди налози в обичайни сметки. Ако изберете Roth gold IRA, цената на златото ви ще пораства без налози.

Добавете злато към пенсионното си портфолио в този момент.

Изводът

Изводът е, че има няколко аргументи, заради които би трябвало да обмислите прибавянето на злато към портфолиото си тъкмо в този момент, с неговата дарба да помогне с инфлацията и да диверсифицира портфолиото ви на на върха на листата. Добавянето на благородния метал към вашето портфолио може да ви защищити от продължаваща инфлация и евентуален спад на пазара, като в същото време усъвършенства възвръщаемостта ви, поправена по отношение на риска.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР