Златоград. Община Златоград взе участие във втората среща по проект

...
Златоград. Община Златоград взе участие във втората среща по проект
Коментари Харесай

Смолян: Община Златоград участва в работна среща по проект, финансиран от „Еразъм+“ в Литва

Златоград. Община Златоград взе присъединяване във втората среща по план PT Care – „ Надграждане на компетентностите и квалификацията на експерти по палиативни грижи посредством основаването на ECVET обучителен портал и инструмент за самокритика на компетентностите на Европейско равнище ”, с останалите страни – Литва, Кипър, Белгия, Унгария и Турция, която се организира във Вилнюс, Литва. Това оповестиха от Община Златоград .
Кметът на Община Златоград – Мирослав Янчев, като координатор на плана, откри срещата и приветства присъстващите държави-партньори.
По време на работното посещаване бе разискван напредъка по плана, създадените интелектуални писания и бъдещите задания за сполучливото завършване на плануваните действия. За шерване на положителни практики, при даването на палиативни грижи, бяха посетени Детски онкологичен център, офиса на Спомагателни обществени услуги, предоставяни от доброволци към Ордена на Малта във Вилнюс и Хоспис.
Социалният план се финансира по Програма „ Еразъм+ “ и е ориентиран към палиативните грижи, с които се усъвършенства качеството на живот на пациентите с животозастрашаващи и хронични болести: рак, тежки сърдечни и белодробни болести, болест на Алцхаймер, Паркинсон и други
С осъществяване на плановите действия се цели повишение осведомеността в страните сътрудници, по отношение на компетенциите и стандартите в даването на палиативни грижи, както и понижаване на обществената и икономическата тежест за фамилиите на страдащите пациенти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР