Златна седмица: Китайците търсят евтина страст към скитане в икономическия мрак

...
Мрачната китайска икономика не е намалила страстта към скитане на
Коментари Харесай

Мрачната китайска икономика не е намалила страстта към скитане на хората.

Той отбелязва рекордни пътувания за годишния празник „Златна седмица“ въпреки бавния растеж, високата безработица сред младите хора и пазара на имоти в криза.

Повече от 21 милиона души ще летят по време на 10-дневната почивка, която започна в петък, според китайския регулатор на гражданската авиация.

Това включва 14 000 вътрешни полета на ден, тъй като младите китайци с ограничен бюджет търсят да изследват по-близо до дома.

Тази Златна седмица - където ежегодният фестивал в средата на есента случайно съвпадна с чествания на Националния празник - се превърна в най-дългата почивка в годината. Това е вторият празник на Златната седмица тази година, след по-кратка почивка през май. Но тъй като китайската икономика не показва значителни признаци на възстановяване оттогава, бизнесът е обнадежден, но предпазлив.

И пътешествениците стягат кесията си - младите китайци, които са нетърпеливи да започнат повече „пътувания за отмъщение“ след продължителните блокировки срещу Covid-19, предприемат социални медии, за да си разменят съвети как да се възползвате максимално от почивката.

Gaoyang, например, каза, че планира да покрие девет китайски града, изминавайки 6000 км между всички тях, само за осем дни. Той смята себе си за „пътешественик от специалните сили“, термин за грубо оформяне, за да можете да преминете през натоварения, но евтин график за почивка. Маршрутът на Gaoyang включва изкачване на четири планини.

Други са наводнили емисиите си с часови маршрути, подробни разбивки на бюджета си и препоръки за достъпни места за хранене. Хаштаг, предизвикващ хората да „пътуват от юг до север“ на Китай, беше широко обсъждан в Weibo, докато други популярни теми включваха „бюджетно пътуване“ и „пътуване по прищявка“. деца'Мемовете, които разголват разочарованието на младите хора в Китай. Милиони се роят внезапно в "столицата на барбекюто" в Китай

Китайската национална железница заяви, че планира да пусне около 12 000 влака всеки ден през празника - 20 % скача на среден ден в противен случай - за да отговори на повишеното търсене. Резервациите за вътрешни пътувания - за самолетни и влакови билети, хотелски резервации и туристически пакети - за Златната седмица са се увеличили с 88% в сравнение с предходната седмица, съобщи онлайн туристическата агенция Trip.com. И те са повече от четири пъти повече спрямо същия период на миналата година.

Водещите вътрешни дестинации включват Пекин, Шанхай, Чънду и Ханджоу, който в момента е домакин на Азиатските игри. Градовете на северозапад, известни със своите живописни есенни пейзажи, като Burqin и Urumqi в Синцзян, също очакват повече туристи, според Trip.com.

Но средните разходи на пътник може да не се съпоставят с увеличения трафик, предупреждава Гари Бауерман, директор на фирмата за туристически маркетинг Check-in Asia. Той каза, че разходите са били по-ниски от прогнозираните по време на последната почивка на Златната седмица през май, когато вътрешните пътувания са се възстановили до нивата отпреди пандемията.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР