Зимният туризъм има заетост от 50% към момента. Бележи увеличение

...
Зимният туризъм има заетост от 50% към момента. Бележи увеличение
Коментари Харесай

Марияна Николова: Около 70% е спадът на чуждестранните туристи

Зимният туризъм има претовареност от 50% все още. Бележи нарастване на заетостта в уикенд пакетите. Много румънци посетиха Банско. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

Има интерес към туристическите ни дестинации, само че рестриктивните мерки за пътувания и PCR-тестовете са проблем. Около 70% е спадът на задграничните туристи ", призна тя.

" Правилата, които се вкарват би трябвало да се съблюдават. Има извършители, никой няма да остане безнаказан. Ние би трябвало да съблюдаваме ограниченията, с цел да стартираме още веднъж и да бъдем в сигурност ", акцентира тя.

" Проверките ни досега демонстрират, че няма нито един болен, настанен в туристически обект. Препоръчвам на сектора преди летния сезон всички чиновници да бъдат имунизирани. Така ще има успокоение и за туристите и ще защитим марката на безвредна дестинация ", сподели министъра на туризма.

По думите на Николова е оказана финансова помощ на туристическия отрасъл. „ Социално-икономическият пакет е в размер на 2 милиарда лв.. Около 600 милиона лв. са достигнали до сектора по икономическите пътеки. Помощта за опазване на работните места ще продължи до септември. Ако има опция и до края на годината “.

„ В Банско спадът беше забележителен – до 80%, откакто си потеглиха румънските туристи. PCR-тестът е решение на здравните управляващи. Усилено работим по летния туризъм. Антигенното тестуване не може да се одобри като опция, няма и единно решение за имунизационния паспорт, тъй като е дискриминационен “, уточни Николова.

Тя не изключи банкрути в бранша. " Гъвкавостта на сектора ще бъде доста значима. При къщите за посетители потенциалът е по-голям. Българите от ден на ден преоткриват нашите минерални курорти. Балнетуризмът среща от ден на ден последователи измежду задграничните туристи ", стана ясно от думите на министъра на туризма.

По думите ѝ би трябвало да организираме по-агресивна акция за привличане на туристи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР