Зимните курортите отчитат значително по-слаб сезон от миналия. Заради по-малките

...
Зимните курортите отчитат значително по-слаб сезон от миналия. Заради по-малките
Коментари Харесай

Свалят цените в зимните курорти заради по-слабия сезон

Зимните курортите регистрират доста по-слаб сезон от предишния. Заради по-малките доходи, хотели и концесионери понижиха цените за април в опит да привлекат българските туристи. Обилният снеговалеж от последните дни към този момент им оказва помощ, разяснява " Нова телевизия ".

През април почивката в Банско ще бъде доста по-евтина. „ Цените падат от първи април с 20 %. Правим го поради децата - да не стоят у дома в тази обстановка, в която се намираме, а да дойдат да спортуват в планината”, съобщи Иван Обрейков, който е маркетинг шеф на ски зона Банско.

През април в Банско ще работят напълно малко хотели, само че пък всички те са оповестили промоции. „ Вече има спад на цените, по-ниски са в сравнение с в пика на сезона. Като проценти може би е в порядъка на 20-30 %. Единственото, което предлагаме сега са ските и базата за настаняване, СПА-центровете са затворени, изхранването е по стаите, което не е доста удобно, само че въпреки всичко е вариант”, сподели Надежда Атанасова, която е управител в хотел.

Ресторантите и храната обаче не са най-важното за априлските туристи в Банско. „ Останали са фактически единствено хората, които идват да карат ски”, показва Атанасова.

За туристи през пролетната почивка са подготвени и в Спасителната работа. Оттам за следващ път приканват хората да се любуват на ските единствено в обрисуваните писти, тъй като отвън тях сега е извънредно рисково.

„ Почти всички улеи са цялостни със сняг и през последните дни е все по този начин мъгливо. Никога екскурзиантът или скиорът не може да разбере по кое време е в зоната на лавината, с цел да не я провокира и да стане най-лошото”, съобщи Петко Панамски от ПСС – Банско.

Сезонът в Банско ще бъде закрит в средата на април. Дотогава в курорта подсигуряват отлични условия за ски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР