Зимните курорти са предпочитана дестинация за българите през почивните дни.

...
Зимните курорти са предпочитана дестинация за българите през почивните дни.
Коментари Харесай

Повишен интерес към зимните курорти у нас

Зимните курорти са желана дестинация за българите през почивните дни. Много фамилии и деца избират да пътуват към планините и да практикуват ски спортове. И аз през днешния ден персонално се уверих както в интереса на туристите, по този начин и в спазването на противоепидемичните ограничения на оборудванията. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в Боровец, след инспекция в курорта и района. Тя разяснява още, че е потвърден позитивният резултат и сигурността на зимните спортове и с помощта на напъните на държавното управление и поддръжката на премиера Бойко Борисов и дисциплината на локалните управляващи всички зимни курорти посрещат посетители.

Вицепремиерът уточни още, че постоянните инспекции потвърждават, че обектите работят по отношение на въведените и одобрени правила от Министерството на туризма още през октомври. И напомни, че подготовката за зимните месеци стартира още през лятото, като бяха извършени редица срещи с представителите на бизнеса.

През идващата седмица се чака нараснал интерес и растеж на резервациите, което се удостоверява от данните на всички зимни курорти - Боровец, Банско, Пампорово и Витоша, осведоми министър Николова. По думите й повода е междусрочната почивка на децата, която родителите постоянно употребяват като опция да слеят няколко дни дружно с почивните, с цел да изкарат повече време измежду природата на чист въздух. В допълнение управления на курортите показват, че позитивен резултат оказва и падналото количество сняг в последните дни, което усъвършенства и уголемява опциите за упражняване на разнообразни типове зимни спортове, посочи още вицепремиерът.

Във връзка с покачвания интерес към планините, Министерството на туризма приканва туристите да карат единствено в маркираните трасета, с цел да се избегнат нежелани произшествия.

По време на обиколката си в района вицепремиерът Марияна Николова ревизира и места за настаняване и СПА центрове за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. В село Белчин министърът откри, че в региона има доста посетители и заетостта на спа комплексите е добра. Тя персонално се убеди и в прецизното съблюдаване на разпоредбите за работа, гарантиращи сигурност и сигурност на посетителите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР