Зимна буря, съпроводена от силни ветрове и обилен снеговалеж, създаде

...
Зимна буря, съпроводена от силни ветрове и обилен снеговалеж, създаде
Коментари Харесай

Зимна буря създаде тежка пътна обстановка в южните райони на САЩ

Зимна стихия, съпроводена от мощни ветрове и изобилен снеговалеж, сътвори през днешния ден тежки условия за пътешестване в южната част на Съединени американски щати и прекъсна електричеството в някои региони, съобщи Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция  Съединените щати остават в плен на зимата Съединените щати остават в плен на зимата
Съединените щати остават в плен на зимата. Предупреждения за мощни снежни стихии са издадени за югоизточните елементи на страната - от Вирджиния до Мейн.

Училищата в Ню Орлиънс, Шарлът, Атланта и района анулираха занятията, а в регионите от източен Тексас до Флорида и на север до югоизточна Вирджиния са в действие предизвестия за тежка зимна конюнктура. " Шофьорите са призовани да демонстрират последна нерешителност или да заобикалят да пътуват, в случай че е допустимо ", съобщи Националната метеорологична работа (НМС) и предизвести за поледици по пътищата поради ниските температури.

В елементи от Северна и Южна Каролина, Алабама и Вирджиния температурите ще се усещат като под минус 18 градуса по Целзий поради мразовития вятър. Над 14 000 семейства и предприятия останаха без електричество в Северна Каролина, Луизиана и някои региони на юг.



Губернаторите на Джорджия, Северна Каролина и Луизиана оповестиха изключително състояние поради тежките метеорологични условия, които направиха пътищата рискови. Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър сподели, че бурята е провокирала 1600 пътни катастрофи.

По данни на НМС в Дърам, Северна Каролина, от понеделник е паднал 23 сантиметра сняг, а на разнообразни места в южна Вирджиния снежната завивка е достигнала 18 сантиметра или повече. Властите оповестиха за четири смъртни случая вследствие на бурята - два в Тексас и два в Джорджия.
 Мразовитата зима в северните елементи на Съединените щати и Канада продължава Мразовитата зима в северните елементи на Съединените щати и Канада продължава
Зимата продължава да държи Съединените щати в ледената си прегръдка - рекордно ниски температури като на Северния полюс и невиждани от десетилетия сне...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР