Зимите са различни. Може да има спорове дали да го

...
Зимите са различни. Може да има спорове дали да го
Коментари Харесай

Едно време какви зими имаше

Зимите са разнообразни. Може да има разногласия дали да го назоваваме смяна в климата или климатична рецесия, само че сред зимите на сегашните възрастни хора, тези на междинна възраст и децата има огромни разлики. Първите помнят тунели от сняг, през които са ходели на учебно заведение, по-старите - и по какъв начин колелата на каруците са се сменяли с плазове като на шейни. Средното потомство помни зими, в които през по-голяма част има бездънен сняг. По публични данни през зимата на 1999-2000 година София е била покрита със сняг от втората половина на декември, доникъде на март. Целият януари и целият февруари снегът не се е топил. Миналата зима нямаше нито един снежен ден. Сегашните петгодишни деца на процедура надали помнят да са се пускали с шейни в София.

Идващият уикенд може и да донесе още веднъж сняг в България, само че и той по-скоро ще бъде повече доказателство за променения климат, в сравнение с за нормализация. Въпреки това зимата, която идва, най-вероятно ще бъде още веднъж рекордно топла. Ако има студени моменти, те ще бъдат поради променената динамичност в атмосферата към Северния полюс - ще идват неочаквани и мощни, само че къси ледени талази.

" Капитал " рядко се занимава с метеорологични прогнози, само че в тази ситуация времето е огромна вест. Промяната е основна и следствията са доста по-сериозни от това, че децата пропущат спомените с шейни. По-топлата зима понижава цените на енергоизточниците и това е добре, само че има и доста отрицателни резултати.

Екстремните климатични феномени като стихии, наводнения и студени талази предизвикват вреди върху обществената и частната инфраструктура, както и други повреди. Това с изключение на загуби за публичните разноски и засегнатите компании усилва загубите на застрахователните сдружения, надлежно и цените на техните услуги. За сметка на това строителните компании ще завоюват, тъй като ще имат повече работа, а също и повече време през годината, с цел да работят. В българската традиция от епохи строителите честват на Димитровден (26 октомври), тъй като след тази дата нормално времето не е разрешавало да се работи. Сега, близо месец по-късно, времето е идеално и евентуално ще стане още веднъж уместно месец по-рано напролет.
Реклама
Очевидно новият климат ще провокира промени в доста други направления, само че сред разногласията по какъв начин тъкмо може да се предотврати това е добре да се стартира акомодацията към него. От жилищата, през обществената инфраструктура и системите за реакция при бедствия, всичко това би трябвало да се приспособява към новите действителности. (Вижте.)

Удивително сходна е и зимната прогноза за политическата среда в България. Полицейското принуждение около митингите против управлението на българския футбол, като се изключи че беше откровена корист със мощ (), сподели и най-малко част от действителното систематизиране на властта в обединението сред ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ. Вътрешният министър се оказа от първата политическа двойка ().

Една от огромните изненади в тази управническа настройка беше Пеевски. По силата на абсурд от неговите гласове зависят измененията в конституцията, които би трябвало да изчистят модела " Пеевски " от правосъдната система. В същото време наличието му основава напрежение в обединението, до момента в който политическите му упоритости нарастват и той желае да оглави Движение за права и свободи. Как се балансират всички тези спорове измежду ръководещите -.
Свързани публикации Новата зима: топла и с риск от неприятни стихии 24 ноември 2023, 07:32 Как ПП-ДБ не управляват личното си държавно управление 23 ноември 2023, 14:10
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР