Зимбабве, една от най-бедните страни в света, се бори с

...
Зимбабве, една от най-бедните страни в света, се бори с
Коментари Харесай

Слънчева електроцентрала на мястото на сметище построиха в Зимбабве

Зимбабве, една от най-бедните страни в света, се бори с дефицита на електрическа енергия.

Работници съумяха да отстранен 1,5 милиона тона минни боклуци от бунище и построиха слънчева електроцентрала в Зимбабве. Електроцентралата генерира 4,4 мегавата електрическа енергия на час. Така е решен един от проблемите с дефицита на електрическа енергия и в това време е избегнато изсичането в дървета, написа Voice of America (VOA).

Според един от мениджърите на слънчевия план Таурай Данда в този момент отпадъците не отиват в близката река. Вместо това се съхраняват на сметището, а водата се рециклира за потребление в мината.

Не единствено еколозите приветстват плана. 23-годишна майка на дете е една от локалните поданици, наети да почистват слънчевите панели. „ Животът ми се промени. Вече мога да заплащам учебните такси на детето си “, споделя тя.

Зимбабве е изправена пред проблеми с доставката и достъпа до електрическа енергия. Недостигът на сила се утежнява и заради сушите в района. Затова слънчевите електроцентрали могат да посрещнат енергийните потребности посредством потребление на чист и възобновим енергиен източник, предава Voice of America (VOA).
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР