Зимата у нас в истинския си вид с много сняг

...
Зимата у нас в истинския си вид с много сняг
Коментари Харесай

Ето как да размразите спирачките, без да повредите нещо

Зимата у нас в същинския си тип с доста сняг и мраз към момента липсва, само че и това се чака да стане. В Русия обаче, както е известно, зимите са доста сурови и водачите намират разнообразни способи да се борят с следствията върху своите коли. Вижте какво вършат някои руснаци.

Например – ако спирачките на колата са замръзнали, не е нужно да се удря барабана, или да търси вряща вода, с цел да се излива върху него. Използва се топлината от изгорелите газове, написа AutoMedia.bg.

За задачата обаче ще би трябвало авансово да е обезпечен подобаващ маркуч. Факт е обаче, е този способ е подобаващ за алуминиеви джанти, като тогава се слага маркуча върху ауспуха, стартира се мотора, а другият край се насочва през спиците към спирачния механизъм. Ако обаче джантите не са такива, ще би трябвало да се смъкна колелото.

При мощни студове и снеговалеж горната част на предното стъкло постоянно замръзва. Ефективността на парното, изключително на по-стари коли, от време на време не е задоволителна, даже и да се насочи оптималния въздушен поток към предното стъкло. Тогава има и друго решение, което да е в помощ – отворите се насочват нагоре, а сенниците се слагат съвсем отвесно, за да може топлият въздух да отива право към горната част на стъклото.

Как да се размрази казанчето с течност за чистачки? Ледът се  " опасява “ от сол, киселини, алкохол и вряща вода. Проблемът е, обаче че и боята на тялото и другите елементи на автомобила страдат от същото. Въпреки това, с известна нерешителност, може да се употребява гореща вода и сол за топене.

Ако се разтвори пакет сол в казанчето с течността за чистачките, се получава кондензиран солен разтвор, който не може да замръзне до -20 ° C.

След това агресивната течност би трябвало да се в профил бързо, като това става най-добре с маркуч за изпомпване на гориво или други течности. Разтворът би трябвало да се заключения през гърловината, по-късно казанчето би трябвало да се изплакне с чиста вода най-малко 2-3 пъти, като още веднъж се изпомпва. За по-голяма успеваемост може да се разтвори и малко антифриз във водата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР