Зетят на главния секретар на МВР Петър Тодоров – Радослав

...
Зетят на главния секретар на МВР Петър Тодоров – Радослав
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР се оказа тъст на новия и.д директор на полицията в Пловдив

Зетят на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров – Радослав Начев, е назначен на поста шеф на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, оповестява Narod.bg. До момента Начев бе зам.-директор под тепетата и извършва длъжността шеф, откакто предходната седмица титулярят Васил Костадинов беше отхвърлен от поста от настоящия вътрешен министър Калин Стоянов поради пропуски в следствието на зверското ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица и митингите там. /Бел. ред. Начев е назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф до назначението на титуляр на поста/. 
Прочетете още
Според изданието, Начев живее на фамилни начела с дъщерята на главния секретар Петър Тодоров, който преди това  беше шеф на Първо районно ръководство в Пловдив.

Според вътрешния полицейски устав обвързани фамилно и роднински чиновници на Министерство на вътрешните работи нямат право по едно и също време да заемат управителни постове, защото се основава опция за организирането на „ незаконна верига “.

Освен роднинската връзка Начев няма опит в Криминална полиция, а единствено в Охранителна, по тази причина не ясно с какво съображение ще заеме поста на шеф на Областна дирекция. Биографията му също по никакъв метод не дава отговор на длъжностната характерност за позицията „ шеф “.

Преди тъстът му Петър Тодоров да го назначи за зам.-директор и в този момент за краткотрайно изпълняващ длъжността на началник на ОД на МВР-Пловдив, Радослав Начев беше назначен за шеф на столичния КАТ още веднъж от Тодоров.

След като стана ясно, че е шурей на основния секретар, Начев беше изместен на управителна позиция в Пловдив с проект да заеме след време поста на шеф.

Както Narod.bg писа, братът на главсека – Владимир Тодоров, също намаза – роднината на Петър Тодоров тихомълком бе назначен в Българската организация за експортно обезпечаване (БАЕЗ), където заплатите стартират от 5000 лв. на месец…

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР