Зенит не успя да победи ЦСКА (Москва) в супердербито от

...
Зенит не успя да победи ЦСКА (Москва) в супердербито от
Коментари Харесай

ШЛ вече е мираж за Зенит, Локомотив изстудява шампанското

Зенит не съумя да победи ЦСКА (Москва) в супердербито от 28-ия кръг на съветската Премиер лига и значително се елементарни с възможностите си да играе в Шампионската лига през идващия сезон. Отборът от Санкт Петербург изигра един от най-хубавите си мачове под управлението на Роберто Манчини, само че нулевото тъждество евентуално ще има съдбовни последствия и многомилионната селекция на италианеца няма да финишира в челната тройка.

Футболистите на Зенит направиха доста пропуски, а Игор Акинфеев сподели за какво е най-хубавият вратар в Русия. " Армейците ", за които Георги Миланов не се появи в игра, също можеха да стигнат до успеха, само че и едната точка е добре пристигнала за тях. Най-доволни от резултата сигурно са в Локомотив (Москва). " Железничарите " могат да станат първенци още на следващия ден, в случай че победят Краснодар като посетител.  Зенит - ЦСКА (Москва) 0:0 @@@
Зенит и ЦСКА завоюваха 9 от последните 14 шампионати, само че през сегашния сезон направиха прекомерно доста неверни стъпки и конфликтът през днешния ден беше директен двубой за местата, осигуряващи присъединяване в Шампионската лига. Преднината от 2 точки и доста по-лесната стратегия правеха равенството задоволително за " армейците ", до момента в който Зенит нямаше различен избор, с изключение на с всички сили да се стреми към успеха.

Балансът посред им преди срещата в Санкт Петербург беше безусловно подравнен - по 15 победи и 15 равенства от общо 45 мача. Последните три дербита приключиха без победител, а ЦСКА нямаше триумф против питерци от 2014 година.
Стартовый состав на матч #ЗенитЦСКА pic.twitter.com/B72FUMk4U6
— ФК «Зенит» (@zenit_spb) 29 април 2018 година От аржентинската колония в състава на Манчини като титуляри стартираха Леандро Паредес, Емилиано Ригони и Себастиан Дриуси, а Матиас Краневитер остана измежду запасите. Липсваше трайно контузеният Емануел Мамана, чието място в центъра на отбраната зае Миха Мевля. В средата на терена Паредес си партнираше с Александър Ерохин, а Далер Кузаев действаше по левия фланг.

В ЦСКА огромните отсъстващи бяха Алан Дзагоев и Понтус Вернблум. Наставникът Виктор Кончаренко не се поколеба да заложи на младата армия в лицето на Константин Кучаев, Кристиан Бистрович и Фьодор Чалов за сметка на надалеч по-опитните Миланов, Бибрас Натхо и Витиньо. Марио Фернандес и Георгий Шенников бяха външните полузатници в схемата 3-5-2, а защитата пред Игор Акинфеев сформираха неостаряващите Сергей Игнашевич и братята Березуцкий. За Василий това беше мач №400 в съветския хайлайф.
Наш состав на #ЗенитЦСКА!

Акинфеев, Фернандес, А. Березуцкий, В. Березуцкий, Игнашевич, Щенников, Бистрович, Головин, Кучаев, Муса, Чалов.
Запасные: Помазун, Миланов, Витиньо, Набабкин, Натхо, Жамалетдинов, Хосонов. pic.twitter.com/klnBLNRIF1
— ПФК ЦСКА Москва (@pfc_cska) 29 април 2018 година Двубоят започва със мощен, само че и много неакуратен удар на Головин. До 6-ата минута реферът Роман Галимов подвигна два жълти картона - на Бистрович и Доменико Кришито.

Първото рисково състояние сътвори Антон Заболотний. Таранът на Зенит доста технично се освободи от неприятелски бранител и влезе в наказателното поле, само че фалцовият му удар прати топката в навън. В 18-ата минута Бранислав Иванович получи разтежение и беше сменен от Юрий Жирков. Ветеранът заигра на обичаната си позиция в лявата страна на защитата, а Кришито се реалокира в центъра до Миха Мевля.  Зенит - ЦСКА (Москва) 0:0 @@@
Зенит повече владееше топката, а ЦСКА използваше дълги подавания към бързия Ахмед Муса. В 29-ата минута Ригони центрира рисково, само че малко не стигна на Дриуси да засече топката във вратата на Акинфеев. После пък неточност на капитана на Кришито, който подари топката на Ахмед Муса, можеше да коства скъпо на питерци, само че Юрий Лодигин мазета в корнер.

В 39-ата минута Паредес опитва да изненада Акинфеев от директен свободен удар, въпреки че дистанцията беше сериозна. Стигна седо безредие, при което пръв до топката се добра футболист на ЦСКА и почисти.  Зенит - ЦСКА (Москва) 0:0 @@@
В края на полувремето домакините обсадиха наказателното поле на ЦСКА, само че далечните им удари не доведоха до нищо рисково за Акинфеев. В добавеното време на първата част Чалов стреля мощно и топката летеше към долния десен ъгъл на вратата, само че Юрий Лодигин избави.

След почивката ЦСКА стартира по-напористо, а отбраната на Зенит изглеждаше разколебана. В 51-ата минута Ригони технично си освободи пространство и нанесе прекрасен удар, който обаче излезе в навън. В 55-ата Марио Фернандес изненадващо се озова наоколо до вратата на Лодигин, само че стреля над нея.  Зенит - ЦСКА (Москва) 0:0 @@@
Зенит последователно се засилва и Дриуси беше покрай гола, само че от сложна позиция не съумя да насочи топката в очертанията на вратата. Питерци подвигнаха оборотите и още веднъж се настаниха в противниковата половина, само че не се виждаше по какъв начин могат да стигнат до попадение.

В 65-ата минута Ригони напълно леко закачи топката с глава и не затрудни Акинфеев. Не след дълго превъзходен пробив на Муса приключи с пас към Кучаев и сантиметри не стигнаха на младока да открие резултата.  Зенит - ЦСКА (Москва) 0:0 @@@
В 72-ата минута Зенит като по знамение не поведе. Кришито стреля с глава след следващия корнер, само че Акинфеев бе пласиран на точното място и улови. После и Ригони шутира мощно, само че в навън.

Питерци трябваше да рискуват и го направиха. В 77-ата минута Заблотоний се откъсна, само че избърза с удара и сгреши. Новият нападател на питерци още един път имаше късмет да се трансформира в воин, само че в 83-ата минута от няколко метра не можа да уцели вратата с глава.
Матч окончен. 0:0. #ЗенитЦСКА pic.twitter.com/ZSJmEfEQQ8
— ФК «Зенит» (@zenit_spb) 29 април 2018 година ЦСКА не се огъна и справедливо си потегли с точка, която има голяма стойност. Победи в семействата на Арсенал (Тула) и Анжи ще обезпечат на " армейците " най-малко третото място. За Зенит възможностите към този момент са оскъдни. Питерци освен би трябвало да чакат неточност на ЦСКА, само че и наложително да завоюват гостуването си на съвсем сигурния първенец Локомотив (Москва).

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЗЕНИТ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЦСКА

ФОТОГАЛЕРИЯ Премиер Лига 28 кръг, неделя 29 април  Зенит 0:0краен резулат  ЦСКА (Москва)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР