Земята след 100 години. Може би така ще изглеждат растенията

...
Земята след 100 години. Може би така ще изглеждат растенията
Коментари Харесай

Зелена светлина: ​Растения от 4D принтер

Земята след 100 години. Може би по този начин ще наподобяват растенията тогава. Поне в визиите на Никол Хон. Инудстриална дизайнерка от Нова Зеландия. Казва, че природата постоянно я е вдъхновявала, харесва технологиите и обича да предизвика посредством изкуство. За нея то е най-успешния метод да накара хората да надникнат в бъдещето, с цел да търсят решения на сегашните проблеми.

С тази настройка Никол е основала сбирката " интелигентни растения ". Крехки фигури, направени с 3d принтер. Тя обаче съумяла да им вдъхне сила и да ги задвижи в темп. Тайната на триумфа й е четвъртото измерение - факторът време, при който предметите са под въздействието на външни сили.

Артистична провокация, в която законите на природата към момента не работят. Няма фотосинтеза, естествените кръговрати са с изменен ход, само че правила въпреки всичко съществуват. Никол Хон е уверена, че в даден миг от еволюцията това ще се случи.

Какво ще стане тогава с същинските растения на Земята?

В визиите на дизайнерката те няма да изчезнат. Освен в случай че и планетата не изчезне. Хон има вяра, че в бъдеще ще се основават растения с задача. Като да вземем за пример " чистачи на корали " или пък " ловци " - растения, които ще преследват вредителите по насажденията. Своеобразна симбиоза, която ще дефинира нови закономерности.

Също както виртуалната действителност заживява собствен личен живот. Но даже и тогава естествените естествени процеси отново ще работят, откакто са се потвърдили в продължение на милиони години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР