Земя в Кранево е била продадена на безценица от областния

...
Земя в Кранево е била продадена на безценица от областния
Коментари Харесай

Марешки: Продават се имоти на безценица; МО: Твърденията са спекулативни

Земя в Кранево е била продадена на безценица от регионалния шеф на общински консултант, и двамата от Вътрешна македонска революционна организация. Това съобщи пред bTV Веселин Марешки. Закупеният терен е малко над 900 квадратни метра и се намира при започване на село Кранево, на основния път от " Албена " за Варна. Спечелилият търга е общински консултант в Балчик и е съпартиец на регионалния шеф на Добрич, и двамата са безапелационни, че сделки не е имало. От Министерство на защитата обявиха още веднъж пред малкия екран, че изказванията на Марешки за продажба на парцели на безценица са спекулативни.

" Занимавам се с търговия. Имах капиталови планове, потеглих да диря имот за насърчаване на бизнес, по-точно складова база. Изключвам всевъзможни хотели, заведения за хранене, изрично държа да бъда свестен, че става дума единствено за склад ", акцентира Ивелин Ройдев.

След инспекция в кадастъра вижда, че при започване на селото, в някогашния икономически двор на към този момент закритата земеделска кооперация, има имот държавна благосъстоятелност. " Заинтересувах се каква е процедурата. Подадох заявление с капиталово желание, с всичко, цялата процедура и в резултат към този момент на моето заявление или моя интерес се оповестил търг ", добави Ройдев.

Търгът е извършен на 19 декември предходната година. А първичната цена е 8045 лв. без Данък добавена стойност. Според регионалния шеф на Добрич Красимир Кирилов цената не е занижена и е избрана по закон.

" Съгласно член 88 от правилника за използване на Закона за държавна благосъстоятелност е указано, че при осъществяване на търгове за продажба на парцел, държавна благосъстоятелност, първичната цена не може да бъде по-ниска от данъчната оценка, която би трябвало да е настояща все още на продажбата, увеличена с 10 на 100. Първоначалната данъчна оценка, за която имаме уверение от община Балчик, е за 7313,10 лв. ", разясни Кирилов.

Според адвокати обаче началната цена е трябвало да бъде избрана от оценител. Подобна оценка в администрацията не е правена. " По-скоро би трябвало да се обърнем към член 43 от Закона за държавната благосъстоятелност, където се показва, че когато страната се разпорежда с парцели частна държавна благосъстоятелност, се взема под внимание оценката на лицензиран оценител ", съобщи юрист Милко Пенчев.

Двама са претендентите, които се явяват на търга - Ройдев и компания от Пловдив.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР