Земни семена от памук покълнаха на ЛунатаНа далечната страна на

...
Земни семена от памук покълнаха на ЛунатаНа далечната страна на
Коментари Харесай

Земни семена от памук покълнаха на Луната

Земни семена от памук покълнаха на Луната
На далечната страна на луната беше извършен биологичен опит. Семена от памук, доставени на спътника на Земята от китайския галактически транспортен съд Чан‘е-4, са покълнали, осведоми 24СМИ, базирайки се на Централната телевизия на КНР.

В известието се споделя, че Чан'е-4 е приключил сполучливо първия биологичен опит в историята на човечеството. Това е неповторимо проучване, проведено от човек на сателит на Земята.
 Снимка на опита с памучни семена, изпратена от Чан'е-4 Снимка на опита с памучни семена, изпратена от Чан'е-4 / БГНЕС
Китайските управляващи не дават детайлности за реализацията на самодейността. Учените не разкриват по какъв начин семената са съумели да покълнат при условия на ниска гравитация и температури, както и на висока радиация.

Планират се спомагателни опити. Космическият транспортен съд още веднъж ще вземе присъединяване при проучвания на далечната страна на Луната.

По време на задачата ще бъдат направени 10 опита – шест от Китай и четири от други страни. Сред тестванията ще бъдат засаждане на картофи и други семена.

Китайският галактически уред за проучване на противоположната страна на Луната кацна на естествения сателит на планетата ни на 13 януари 2019 година Това е първата сходна задача в историята на човечеството.

Апаратът изпрати и на спътника, който поддържа връзката сред диспечерите на Земята и сондата фотография от "тъмната страна".

Обратната страна на Луната съвсем не е изследвана, а връзката с нея е сложна, тъй като постоянно е обърната в противоположна на Земята посока. За да бъде решен този проблем, през май беше изстрелян спътник в орбита към Луната. Той работи като връзка сред галактическия уред и Земята.

Районът от близката страна на Луната има доста равни терени, на които може да се кацне, до момента в който далечната й страна е неравна и планинска. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР