Земни организми от външната страна на Международната космическа станция (МКС)

...
Земни организми от външната страна на Международната космическа станция (МКС)
Коментари Харесай

Земни организми оцеляват от външната страна на МКС

Земни организми от външната страна на Международната галактическа станция (МКС) оцеляват 533 дни във вакуум , интензивно ултравиолетово излъчване и рисковите температурни съмнения на космоса, оповестява " Сайънс алерт ".

Това значи, че не е невероятно живот да оцелее на Марс . От всички планети в Слънчевата система, Марс наподобява като най-вероятния претендент за живот. Но е извънредно негостоприемна планета - прашна, суха, по-малко гравитация и О2, подложена е на мощна радиация заради по-тънката си атмосфера, студена и разкъсвана от прашни стихии, които могат да потопят планетата в мрачевина.

Ние към момента не сме разкрили живот там, само че има няколко метода , по които можем да проверим до каква степен е допустимо неговото наличие. Хората търсят живот в сходна на Марс среда на Земята (намерен е). Друга опция е един от най-впечатляващите запаси - МКС.

Германският аерокосмически център (DLR) води опит, наименуван BIOMEX , в който организми като бактерии, водорасли, лишеи и гъби са изложени на сходни на Марс условия на борда на галактическата станция.

Теоретично знаем, че Марс има задоволително познати характерности за живот , в това число атмосфера, детайли като въглерод, водород, О2, азот, сяра и фосфор, лед и може би даже вода в течно положение.

И по този начин, организмите се култивират в симулация на марсианска почва (защото, несъмнено, нямаме никаква действителна почва от Марс, само че знаем какво има в нея с помощта на марсоходите и може да я възпроизведем задоволително добре). След това са сложени отвън галактическата станция в оборудването Expose-R2 .
 Намериха подземно езеро на Марс
Намериха подземно езеро на Марс

Откритието усилва опциите за микробен живот

В опита са включени стотици проби, някои от които със симулирана почва и симулирана марсианска атмосфера . Там те остават 18 месеца сред 2014 и 2016 година, преди да бъдат върнати на Земята за разбор, а резултатите са впечатляващи .

" Някои от организмите и биомолекулите демонстрират голяма резистентност на радиация в галактическото пространство и в действителност са върнати на Земята като " оживели " в Космоса ", разяснява астробиологът Жан-Пиер Пол де Вера от Института за планетарни проучвания DLR.

" Между другото, изучавахме археи, които са едноклетъчни микроорганизми и съществуват на Земята в продължение на три и половина милиарда години и живеят в солена морска вода. Нашите " тестови субекти " са родственици на изолирани от Вечно замръзнала Арктика. "

" Те оцеляха е космоса и могат да бъдат открити с нашите принадлежности . Такива едноклетъчни организми могат да бъдат претенденти за форми на живот , които могат да бъдат открити на Марс. "

Организмите произлизат от друга сурова среда на Земята , като Арктика, Антарктика, Европейските Алпи, степните планини на Испания и постоянно замръзнали места. Организмите, които могат да оцелеят в такива негостоприемни условия , са известни като екстремофили и се смятат за най-вероятното живо създание , което би могло да съществува на други планети (или на луните Европа или Енцелад ).

Чрез слагането им в космоса и в симулирани условия на Марс , откривателите показват, че най-малкото могат да оцелеят на Марс .

Този резултат прибавя малко поддръжка в теорията, че животът на Земята в действителност е пристигнал от Марс преди 3,8 милиарда години , доносен от астероид, произхождащ от Червената планета.

" Разбира се, това не значи, че животът фактически съществува на Марс ", разяснява де Вера.

" Но търсенето на живот повече от всеки път най-силната движеща мощ за идващото потомство задачи на Марс . "

Нито една от машините, изпратени до Марс не е разкрила живот или някакви знаци за подобен. Но знанието, че той може да съществува и оцелее там (и какви типове организми най-вероятно ще оцелеят) ще помогне за създаването на принадлежности, които биха могли да открият живот в бъдещите задачи на Марс.

Резултатите са оповестени в Astrobiology.
 Живот на Марс? Може би този път ще се получи…
Живот на Марс? Може би този път ще се получи…

Търсенето на микроорганизми стартира още през 70-те години…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР