Земна маса се свлече върху отсечката от новия бул. Васил

...
Земна маса се свлече върху отсечката от новия бул. Васил
Коментари Харесай

Инцидент на новия булевард във Варна

Земна маса се свлече върху правата от новия бул. " Васил Левски ", която минава през ромската махала " Максуда " във Варна, и затвори за малко локалното платно. При случая няма потърпевши хора, само че няколко къщи са застрашени от сриване, тъй като се намират на ръба на ската.

Варна

От няколко години в ромската махала „ Максуда " тече акция на общината по събарянето на противозаконните постройки. Къщите по ръба на ската е трябвало да бъдат отстранени в хода на строителството на новия бул., само че Върховният административен съд е отменил заповедта.
Иван Портних, кмет на Варна: Ние незабавно сме го обжалвали, само че делото е планувано за 20 януари 2020 година. Няма да чакаме тази къща да слезе на локалното, през днешния ден още стартират събарянето. Няма да сме в нарушаване, тъй като тук става въпрос за живота на хората - влизаме и събаряме.
По адресна регистрация в къщата, в която всеки миг може да се срути, живеят четирима души. Те бяха незабавно евакуирани.

Алих Ахмедов: Тази вечер ще виждам да останем при комшиите. С тая болна жена може ли пред непознати хора.То най-малко да имаха да кажат тази къща е за срутване. 10 дни напред, 15 дни и всеки да си изнесе багажа.
След събарянето на най-застрашената къща ще бъдат отстранени още 15 противозаконни постройки. Само по този начин скатът може да бъде укрепен и обезопасен.

Иван Портних, кмет на Варна: Строим от горната страна път, тъй като там не може да влезе нито полиция, нито пожарна, нищо в махалата, вършим сервизен път и слагаме ограда, с цел да не могат да си хвърлят боклуците по ската и залесяваме ската.
За всички хора, чиито къщи ще бъдат съборени, Община Варна ще обезпечи краткотраен заслон.
 Новият бул. във Варна пострада от мощната стихия Новият бул. във Варна пострада от мощната стихия
Първата по-тежка стихия след откриването на новоизградения бул. "Васил Левски " във Варна му нанесе съществени вреди. В новото оборудване са вложени...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР