Земевладелецът Благой Цветилов, на 81 г., застава пред Пловдивския окръжен

...
Земевладелецът Благой Цветилов, на 81 г., застава пред Пловдивския окръжен
Коментари Харесай

Този човек застреля арендатор с пушка

Земевладелецът Благой Цветилов, на 81 година, застава пред Пловдивския областен съд по обвиняване в убийството на 54-годишния си арендатор Митко Иванов в първомайския кв. " Любеново ". Мъжът беше убит на 21 октомври м.г. с ловна пушка. 

Цветилов и Иванов били далечни родственици. Те обработвали наследствени аграрни земи в Първомай и по този мотив сред тях постоянно имало разногласия. Причината била, че по-младият изкупил от родствениците им към 6,8 дка, които почнал да обработва. В тези площи имало и към 2 дка земя на Благой, за която той получавал лихва. На 81-годишния му било препоръчано да продаде този собствен дял, само че той отказвал. Двамата имали спор и за рентата от обработваната земя.

На 21 октомври Цветилов тръгнал с микробуса към землището на кв. " Любеново ". Там срещнал Иванов, който управлявал трактора си. Двамата слезли от транспортните средства и почнали още веднъж спор за земята. Двамата застанали един против различен и разговаряли. Цветилов извадил пушката, която държал в микробуса и споделил " Или се разбираме, или ще те гръмна ". Митко Иванов вдигнал ръка, с цел да се защищити, само че по-възрастният мъж го прострелял с ловната пушка. Пострадалият съумял да измине няколко метра и приклекнал до трактора. Благой Цветилов се доближил към него и още един път стрелял в тялото му, съдбовно.

След като направил действието възрастният мъж се качил в микробуса и се прибрал в дома си, където си сменил облеклата и тръгнал към районното ръководство в Първомай. Там предал огнестрелното оръжие, с което направил убийството, и разказал за случилото се. При осъществено претършуване в дома му са били открити 112 противозаконни патрони. Установено е, че имал позволение за ловната пушка.

Спрямо обвинения Благой Цветилов е взета мярка за неотклонение " задържане под стража ". Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи съвещание по делото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР