Земетресенията на 6 февруари бяха опустошителниЗеметресение с магнитуд между 5,2

...
Земетресенията на 6 февруари бяха опустошителниЗеметресение с магнитуд между 5,2
Коментари Харесай

Няма край! Нов трус в Турция отне живота на един човек, 69 са ранени

Земетресенията на 6 февруари бяха опустошителни
Земетресение с магнитуд сред 5,2 и 5,6, съгласно другите източници, раздруса през днешния ден Източна Турция – три седмици след пагубните земетресения, които опустошиха 11 окръга в южната и югоизточната част на страната, както и региони в прилежаща Сирия. Един е умрял, а 69 са ранени, съобщи Асошиейтед прес.

Днешният трус с епицентър в окръг Малатия е довел до сриване на някои към този момент развалени здания. Повече от две дузини са рухнали, оповестиха от Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД).

Кметът на Йешилюрт Мехмет Чинар съобщи пред телевизия Хабер Тюрк, че татко и щерка са блокирани под руините на четириетажна постройка в града. Двамата влезнали в развалената постройка да съберат движимостите си. Спасителни екипи са изпратени в пет здания.

Припомняме, че след смъртоносните трусове на 6 февруари в Турция са били регистрирани повече от 10 000 вторични труса. Както се вижда, земята там продължава да се люлее. Жертвите надвишиха 50 000 души. Близо 200 души в южната ни съседка са арестувани поради некачествено строителство на здания.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се извини през днешния ден за това, че издирвателните, избавителните и филантропичните старания след опустошителните трусове в Южна Турция преди три седмици не са били осъществени задоволително дейно в първите дни поради разрушителните последствия от трусовете и неподходящите метеорологични условия, съобщи Анадолската организация.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР