Земетресение с магнитут 6,1 по скалата на Рихтер разлюля индонезийския

...
Земетресение с магнитут 6,1 по скалата на Рихтер разлюля индонезийския
Коментари Харесай

Силно земетресение в Индонезия взе две жертви

Земетресение с магнитут 6,1 по скалата на Рихтер разклати индонезийския остров Суматра , оповестява Агенция Ройтерс. Двама души са починали. Трусовете са усетени чак в Сингапур и Малайзия.

Земетресението не е имало капацитета да провокира цунами, само че е принудило хората да изоставен жилищните здания в западните елементи на остров Суматра. Трусовете са провокирали евакуация на хора в Малайзия.

Властите в Индонезия са предизвестили жителите си да бъдат на щрек . Шефът на държавната организация за намаляване на бедствията, заяви че най-малко двама души са починали.

Уплашени от трусовете хората са напуснали домовете и работните си места.

Пожарната работа в столицата на Малайзия Куала Лумпур показа, че е получила голям брой сигнали за усетените земетресения, макар голямото разстояние от епицентъра на земетресението. Няма данни за опустошения и потърпевши хора в Малайзия.

Идентична е и обстановката в Сингапур.

Разлома към остров Суматра може да бъде доста рисков. През 2009 година мощно земетресение в района нанесе съществени вреди и умъртви повече от 1000 души . През 2004 година земетресение с магнитут 9,1 и последвалото цунами удариха Индонезия, Шри Ланка, Индия и Тайланд, като лишиха живота на над 200000 души.
 Мощно земетресение в Индонезия
Мощно земетресение в Индонезия

Жители на столицата Джакарта под паника са побегнали от сградите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР