Земетресение с магнитуд от около 4,1 по Рихтер разлюля Пловдивско,

...
Земетресение с магнитуд от около 4,1 по Рихтер разлюля Пловдивско,
Коментари Харесай

4,1 по Рихтерс разлюля Пловдив. Извеждат ученици навън заради страх от нов трус

Земетресение с магнитуд от към 4,1 по Рихтер разклати Пловдивско, демонстрират данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките.

По данни на Националния Сеизмологичен Център към НИГГГ-БАН, събитието е станало в 14:47 часа българско време и е било усетено в региона на град Пловдив и покрайнините. Земетресението е било на дълбочина от 13 км.

Няма постъпили сигнали за потърпевши жители или наранени здания, оповестиха от районната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ пред Дарик.

Десетки български консуматори във Фейсбук пишат, че са усетили труса мощно.

„ На осмия етаж леглото напряко подскочи. Беше ужасно, добре, че не повтори “, обявиха жители на най-гъсто популации регион „ Южен “, в който има и най-вече новопостроени високи кооперации.

Някои от пловдивските учебни заведения взеха решение да изведат учениците в двора, след 15-минутно изчакване за второстепенен трус, децата бяха върнати в клас.

Пловдив е сеизмичен регион и това е Маришката сеизмична зона, като в този регион постоянно стават трусове, изясни доцент Петя Трифонова, заместник-директор на Националния институт по геофизика, геодезия и география на Българска академия на науките пред Българска телеграфна агенция.

Тя посочи, че днешното земетресение е умерено мощно и по всяка възможност е усетено от хората, само че въпросът е на какво разстояние е станало това.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР