Земетресение с магнитуд 7,2 удари източен Тайван в неделя. Това

...
Земетресение с магнитуд 7,2 удари източен Тайван в неделя. Това
Коментари Харесай

Мощно земетресение удари Тайван

Земетресение с магнитуд 7,2 удари източен Тайван в неделя. Това заяви Националната метеорологична администрация на Япония. Според Геоложкия институт на Съединени американски щати епицентърът на трусовете е бил в региона на Юджинг, огнището е било на дълбочина към 10 км.

Обявена е заплаха от цунами на японските острови Миякоджима, Ишигаки и Йонагуни в префектура Окинава. Височината на вълните може да бъде към 1 метър. В канцеларията на министър-председателя на Япония е основан незабавен щаб за събиране на информация.

Някои здания са се срутили вследствие на поредност от трусове. В източната част на окръг Хуалиен се е срутила триетажна къща, на приземния етаж на която е имало разбъркан магазин 7-Eleven. До момента под руините остават трима души от посетителите на магазина. Друг е избавен от пожарникари, до момента в който продавачът съумял самичък да се измъкне през прозореца.

В същия окръг на гара Донгли в село Фули дерайлира влаков вагон. В колата е имало 20 пасажери, те не са потърпевши. Заради ударите на стихията беше прекратено придвижването на бързите влакове по редица клонове.

Трусовете нанесоха вреди и на пътища и инфраструктура в източната част на острова. Съобщава се за сриването на моста Gaoliao в окръг Hualien. Свлачища и скални сривания са регистрирани по сектори от планинските пътища.

Данни за човешки жертви към този час няма, само че се знае, че има един ранен. Според постъпилата информация земните трептения не са нарушили работата на предприятията за произвеждане на полупроводникови артикули в индустриалните паркове на Тайван. Също по този начин не са регистрирани вреди на военни уреди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР