Земетресение с магнитуд 6,6 по Рихтер е отчетено в северозападна

...
Земетресение с магнитуд 6,6 по Рихтер е отчетено в северозападна
Коментари Харесай

6,6 по Рихтер в северозападна Австралия

З еметресение с магнитуд 6,6 по Рихтер е регистрирано в северозападна Австралия покрай морския курорт Брум, оповестява Геофизичния институт на Съединени американски щати, представен от " Ройтерс ".

Жителите разясняват, че здания са се разтресли някои и има паднали хранителни артикули от лавици в магазините .

Няма известие за жертви или вреди от земетресението , което организацията в началото дефинира с магнитуд 6,9 и на дълбочина от 33 км, на към 203 км от брега на града.

M6.6 #earthquake strikes 213 km W of #Broome (#Australia) 25 min ago. Effects reported by eyewitnesses: pic.twitter.com/6HSFHoISBz
— EMSC (@LastQuake) July 14, 2019
" Току-що имаше земетресение в Брум. Цялата къща се тресеше ... Никога преди н е съм изпитвал нещо сходно - много изумително ", разяснява гражданин на града в Туитър.

Подобно земетресение е извънредно за района , разяснява Фил Куминс, сеизмолог от Geoscience Australia. " Това е много рядко ... може да се видите сходно събитие на всеки 20 години ", добавя той.

Брум се намира в региона на Кимбърли, място за рандеман на нефт в северозападната част на Австралия.

Земетресението е почувствано и в Пърт , столицата на Западна Австралия, на разстояние повече от 2000 км демонстрират данни от Geoscience Australia. Регистриран е и второстепенен трус с магнитуд 4,1.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР