Земетресение разлюля Гърция минути след труса в Пловдив Земетресението събори

...
Земетресение разлюля Гърция минути след труса в Пловдив Земетресението събори
Коментари Харесай

В Боянци объркали земетресението с паднал хеликоптер

Земетресение разклати Гърция минути след труса в Пловдив Земетресението събори комин в Караджово Ето повода за тътена преди труса снощи Трусът не извади хората от блоковете на ул. "Преспа " Жителите на Катуница прекараха нощта в колите си Трусът скъса тръбопровод и затвори "Даме Груев " Какви са последствията от земетресението в Караджово СНИМКИ Отстраняват до тази вечер ВиК повредата от земетресението Владиката с признателен молебен за труса без вреди

В садовското село Боянци, посочено за един от епицентрите на земетресението, помислили, че е паднал хеликоптер. Жени, мъже и деца изхвърчали на открито и останали с часове под дъжда.

По време на труса на някои им прилошало.

„ Някои започнаха да се оплакват от сърцетуптене. Ето, аз имам проблеми със сърцето и малко преди земетресението, отворих очи и крещя на дамата, ставай неприятно ми е. Нещо ме стиска в гърдите, та не ме пуска ”, описа Желязко Димитров пред „ Марица ”. Когато земята се разлюляла, той и фамилията му изхвърчали на открито. А там била и цялата махала. 

„ Чу се мощен тропот, след това къщите се разклатиха. Всички викаха, че е паднал хеликоптер наоколо, описа Славчо Андонов. Той и съседите му считат, че единствено краткиото време на труса е избавило къщите в махалата.

Ако беше траяло повече от 10 секунди, тук щеше да е лом. Щяха да изпопадат множеството,  смятат жителите на ромската махала в Боянци. Те изясняват, че в някои от къщите се появили пукнатини след труса, в други пък се отлепила мазилката.

В ромската махала на Боянци живеят към 800 души. Повечето от къщите са едноетажни и паянтови, само че има и нови солидни. Много от дамите от махалата работят в селскотостопнаство в Испания и със извоюваното строяли хубави и огромни къщи.  /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР