Земен трус от над 5 по Рихтер разлюля днес гръцката

...
Земен трус от над 5 по Рихтер разлюля днес гръцката
Коментари Харесай

Продължават вторичните трусове след земетресението в Атина

Земен трус от над 5 по Рихтер разклати през днешния ден гръцката столица Атина. Съобщава се за двама леко потърпевши от паднали парчета. Прекъснати бяха електрозахранването и телефонните линии в някои елементи на града. Хората под паника напуснаха здания на фона на продължаващи вторични земетресения. Епицентърът е на 22 километра северозападно от Атина, на дълбочина 12 километра.

 © БГНЕС
Продължават вторичните земетресения, само че с магнитуд по-слаб от първото земетресение. Сеизмолозите към момента не могат да подсигуряват, че земетресението от 5,2 по Рихтер е главното. Препоръчват жителите и туристите в региони наоколо до епицентъра да са изключително деликатни през идващото денонощие.
 © БГНЕС
Хората, които след първия трус останаха с часове навън, се прибраха в домовете си, други отпътуваха към морето.

Метрото в гръцката столица се движи с доста ниска скорост по разпореждане на управляващите. Непосредствено след труса всички чиновници напуснаха постройките на държавните институции. Падна облицовката от фасадата на здания в центъра на Атина.
 © БГНЕС
Кръжат хеликоптери, с цел да ревизират ситуацията. Министерството на защитата е в цялостна подготвеност за оказване на помощ, в случай че е належащо. Сили на пожарната са ситуирани на всички места.
 © БГНЕС
Пострадали и жертви няма. Материалните вреди са дребни. Възстановяват зареждането с ток в регионите покрай епицентъра.
 © БГНЕС  Земетресение от 5,3 по Рихтер е записано в Атина Земетресение от 5,3 по Рихтер е записано в Атина
Земетресение с магнитуд от 5,3 по Скалата на Рихтер раздруса гръцката столица малко преди 14:30 ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР