Земеделците, които разчитаха на предишните решения на правителството, имат основания

...
Земеделците, които разчитаха на предишните решения на правителството, имат основания
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Земеделците, които разчитаха на предишните решения на правителството, имат основания да недоволстват

Земеделците, които разчитаха на предходните решения на държавното управление, имат учредения да недоволстват. Това сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България " Ивайло Калфин. " Бих разделил протестиращите на разнообразни групи, тъй като примерно зърнопроизводителите, производителите изключително на пшеница и царевица, това са борсови артикули. Има интернационалните цени за тях и огромната част от българското произвеждане, близо половината, се изнася, по този начин или другояче. Така че украинският импорт няма да го замести ", добави Калфин. 

Според него, това, което е значимо и което страната не го прави, е да обезпечи задоволително добър надзор, с цел да не влезе от Украйна зърно, което е с неприятно качество и което да подбие цената на българското зърно поради качеството му.

" Това е максимумът, който българската страна може и е длъжна да направи. За страдание, до този миг това, което чуваме и от предходното служебно, и от настоящо държавно управление, е, че нямало опция за подобен надзор. Това не е съществено. Производителите на слънчоглед пък, те задоволяват към половината от потребностите на заводите в България, по този начин или другояче постоянно се е внасял слънчоглед, още веднъж има интернационалните цени, тъй че там също мисля, че няма да има огромна драма. Въпросът е с производителите на зеленчуци, мляко и така нататък, тъй като не поради съответното решение, а тъй като с години те са недофинансирани и са поставяни при по-неблагоприятни условия в съпоставяне със своите европейски конкуренции. И в този момент, като се отвори границата от Украйна, това ще направи ситуацията им още по-тежко ", добави Калфин. 

Според него безусловно недопустимо е един министър-председател да афишира една група български производители, която и да е тя, за " терорист “, тъй като не му харесва какво приказват те. Това е неприемливо и това фактически във всяка една страна ще има доста съществени последствия. 

Няма случай, в който да е невероятно решението, постоянно има най-малко няколко разновидността за излаз, сподели още Калфин. За него, този митинг още веднъж е подбуден от неразбираемата позиция на държавното управление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР