Земеделци блокираха с жива верига движението по пътя от Пловдив

...
Земеделци блокираха с жива верига движението по пътя от Пловдив
Коментари Харесай

След унищожителната градушка в Садово: Земеделци блокираха главен път за Турция

Земеделци блокираха с жива верига придвижването по пътя от Пловдив към Хасково, Свиленград и Турция. Причината е възбрана за пукотевица против градоносните облаци поради прелитащ аероплан в Пловдивско. Това земеделските производители в Садово настояват, че е главната причина за унищожителната градушка, която унищожи реколтата им през вчерашния ден следобяд. Между 70 и 80% от продукцията им е унищожена.

Припомняме, че ледените парчета бяха с размера на лешник. За минути всичко побеля, а реколтата бе погубена. Сега хората чакат помощ от страната.

„ Говорим за хиляди декари земеделска земя”, акцентира пред Нова тв един от събралите се на митинг производители. Димитър Здравков изясни, че проблемите са годишни.

Никола Ковачев е шеф на Регионалната дирекция за битка с градушките в Поповица. Той призна, че възбраната за изстрелване на противоградни ракети е региона е траяла 20 минути и е пристигнала от Централния пункт за ръководство на въздушното придвижване.

Производителите обявиха, че желаят оставките на шефа на Държавен фонд „ Земеделие” и тази на земеделския министър Иван Иванов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР