Земеделският министър отиде при протестиращите производители край Долни Богров. Той

...
Земеделският министър отиде при протестиращите производители край Долни Богров. Той
Коментари Харесай

Протестиращите изляха мляко и тъпкаха малини пред земеделския министър

Земеделският министър отиде при протестиращите производители край Долни Богров. Той одобри поканата им и пристигна при тях, с цел да беседват за проблемите в сектора и вероятните решения.

При идването на Вътев на мястото на митинга, земеделците изляха на шосето българско прясно мляко. Движението за малко беше спряно. Те обясниха, че с акцията демонстрират какво става с българското мляко, откакто внасяме украинско. Символично на пътя бяха изхвърлени също малини и ябълки.

„ Определено страната разбра, че браншът се сплоти, схванаха го и хората, схванаха го и земеделските производители. Ние сме представители на всички браншове. Тук терористи няма, бойци няма, има аграрни производители, които са пристигнали да отстояват рационалните си, същински стремежи “, сподели по-рано пред протестиращите ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов, представен от Българска телеграфна агенция.

След срещата с министър Вътев земеделците, без техниката, потеглиха към София, където техни представители ще вземат участие в среща по покана на премиера акад. Николай Денков и министъра на финансите Асен Василев в 15:00 ч. в Министерския съвет.

Протестиращите желаеха в диалозите да се включат и водачите на ръководещата коалиция.

На митинга беше оповестено, че земеделците ще бъдат пред постройката на държавното управление, където ще чакат резултатите от диалозите.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР