Земеделската комисия в парламента ще обсъди днес предложението за промени

...
Земеделската комисия в парламента ще обсъди днес предложението за промени
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда отпадане на данъка върху земеделските субсидии до 100 хил. лева

Земеделската комисия в Народното събрание ще разиска през днешния ден предлагането за промени в закона за налозите върху приходите на физически лица, съгласно което отпада данъкът върху земеделските дотации.

В условия на рецесия данъчните облекчения ще разрешат оцеляването на земеделските стопани и ще основат резистентност на бизнеса им, се споделя в претекстовете към измененията, чиито вносители са трима депутати от " Продължаваме промяната ".

Законопроектът предлага отпадане на налога върху земеделските дотации до 100 000 лв. - смяна, за която фермерите от дълго време упорстват.

Факт е, че в доста страни членки на Европейски Съюз дотациите се третират като необлагаем приход, до момента в който у нас те постоянно са били част от облагаемите доходи на земеделците.

Със законодателната самодейност се цели подкрепяне на всички земеделци, с фокус върху дребните и междинните фермери, които са уязвими поради зависимостта на активността си от климатичните промени, от коронавирус пандемията, от войната в Украйна и от нестабилната финансово-икономическа обстановка в европейски и международен мащаб.

В дълготраен проект предстоящият резултат от измененията е повишение на конкурентоспособността на българското земеделие на интернационалния пазар, настояват вносителите от " Продължаваме промяната ". Очакванията им са, че концепцията за отпадане на налога върху дотациите на фермерите ще срещне поддръжка от всички политически сили.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР