Зеленски приветства напредването на Украйна в североизточната провинция Харков като

...
Зеленски приветства напредването на Украйна в североизточната провинция Харков като
Коментари Харесай

Украинската контраофанзива: Киев продължава да напредва frognews.bg

Зеленски приветства напредването на Украйна в североизточната провинция Харков като евентуален пробив в шестмесечната война, като сподели, че тази зима може да донесе по-бързи облаги на територия, в случай че Киев получи по-мощни оръжия.

" В посока Харков започнахме да напредваме освен на юг и изток, само че и на север. До държавната граница с Русия остават 50 км “, сподели в Telegram Зеленски.

По думите на Зеленски въоръжените сили на страната са си възвърнали контрола над повече от 3000 квадратни километра от началото на контраофанзивата този месец.

Отстъплението от град Изюм бележи най-тежкото проваляне на съветските сили, откогато бяха отблъснати от столицата Киев през март, защото хиляди съветски бойци оставиха муниции и съоръжение, до момента в който бягаха.

Печалбите са значими политически за Зеленски, защото той се стреми да резервира Европа обединена зад Украйна - доставяйки оръжия и пари - даже когато енергийната рецесия се обрисува да бъде тежка тази зима след спиране на доставките на съветски газ Европа.

" Вярвам, че тази зима е повратна точка и може да докара до бърза деокупация на Украйна “, сподели Зеленски в коментар на политически конгрес, оповестен на неговия уеб страница късно в събота.

Украинските публични лица не потвърдиха, че са си върнали Изиум, само че началникът на щаба на Зеленски Андрий Йермак разгласява фотография на войски в покрайнините му и туитна емоджи с грозде. В дословен превод името на града значи " стафиди “.

Базираният в Киев боен анализатор Олег Жданов сподели, че облагите могат да проправят пътя за по-нататъшен напън към региона на Луганск, за чието завладяване Русия съобщи при започване на юли, пишат от организация " Ройтерс ".

" Ако погледнете картата, разумно е да се допусна, че настъплението ще се развие в посока Сватово – Старобелск и Северодонецк – Лисичанск. Това са две перспективни посоки “, сподели той.

Британското министерство на защитата заяви в неделя, че украинските сили са траяли да навлизат в региона на Харков през последните 24 часа. Боевете обаче не престават към Изюм и Купианск - единственият железопътен възел, снабдяващ фронтовата линия на Украйна през североизточна Украйна, която беше завладяна от украинските сили.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР