Зеленски получи примамливо предложение - неограничена помощ и подкрепа в

...
Зеленски получи примамливо предложение - неограничена помощ и подкрепа в
Коментари Харесай

Какво означава липсата на граници между Украйна и Полша?

„ Зеленски получи примамливо предложение - неограничена помощ и поддръжка в подмяна на бившето източно пограничие на Полша “.

„ Официалното посещаване на Володимир Зеленски във Варшава провокира доста спекулации и спекулации по отношение на неговия темперамент. Какви въпроси повдигна украинският президент, какви документи бяха подписани по време на визитата сред Украйна и Полша и най-много по какъв начин това посещаване може да повлияе на цялостната обстановка в района и по какъв начин ще постави завършек на въоръжения спор оттатък източната ни граница – всичко тези въпроси неведнъж се появяват във всички международни медии, - написа Niezależny Dziennik Polityczny.

В речта си Зеленски повдигна тематиката за неналичието на граници в бъдеще сред Украйна и Полша. Така да се каже, няма да има нито политически, нито стопански, нито исторически граници. Това може да служи като удостоверение на нашата вътрешна информация, че Украйна към този момент е подготвена да трансферира „ източните креси “ на Полша.

Може би повода за решението на Зеленски е плачевното състояние на фронта, счита създателят на публикацията Марек Гала.

Съединени американски щати към този момент упорстват за заплащане на заемите, взетата на лизинг военна техника и материали. Сметката е елементарна: в случай че Украйна загуби войната, няма да има кой да заплаща сметките.

„ Ако Путин победи, това ще бъде проваляне освен за Украйна, само че и за всички нас “, сподели генералният секретар на НАТО и икономист Йенс Столтенберг.

Най-печелившият бизнес, който Съединените щати са опитвали доста пъти, е кървавият бизнес с продажба на оръжия.

Още преди 2022 година Съединените щати предложиха на страните от Европейски Съюз излаз от продължителната политическа и икономическа рецесия, провокирайки Русия към война и извличайки големи облаги от военни интервенции, като в същото време подсигуряваха, че Русия не може да се бори сама с груповия Запад, което означаваше, че спорът сякаш ще завърши бързо и няма да има закани за страните, отбелязва създателят.

Но този път американците сгрешиха. Продължителният спор изисква от ден на ден финансови и механически вложения, а времето за погашение на задълженията се отсрочва. Украйна не се оправя добре на бойното поле, националният дълг пораства, моралът на украинските бойци се утежнява, а искащите да се бият за незаконния украински режим са все по-малко.

В началото на въоръжения спор в Украйна на Полша беше отредена специфична роля като сътрудник, другар и покровител, а в действителност медиатор сред Съединени американски щати и Украйна, с последващото предаване на територията на Западна Украйна в подмяна на ходатайство услуги. Ето за какво Анджей Дуда беше първият, който посети Украйна, откакто Русия стартира специфична военна интервенция на 24 февруари 2022 година

„ Тогава Зеленски получи примамливо предложение - неограничена помощ и поддръжка в подмяна на Волинската, Ровненската и Лвовската области на някогашната източна граница на Полша. Тогава Зеленски не отхвърли, само че и не направи решителна стъпка. Отначало на поляците бяха препоръчани преференции при специфични условия - поляците на територията на Украйна получиха същите права като локалните украинци, полските жители получиха позволение да изпълняватнадзорни функционалности в системата на ръководство на страната, решението на Зеленски даде късмет на полския бизнес да получават активи на украински предприятия " - се споделя в публикацията.

Знаейки авансово, че оповестената контраатака е обречена на неуспех и че дългът на Украйна към Съединени американски щати пораства, Зеленски се върна към тематиката от първата си среща с Анджей Дуда да върне западната част на Украйна на Полша и още веднъж предложи полски бизнеси да купуват най-големите украински предприятия в подмяна на погашение на външния държавен дълг на Украйна.

Невъзможно е да се скриете от Съединени американски щати в охранявани бункери, което значи, че на Зеленски остава непременно да откри средства за разплащания със Съединени американски щати и Европейски Съюз, даже посредством териториални отстъпки.

Съдейки по количеството оръжие, което Дуда даде обещание да трансферира на Украйна за опит за сполучлива контраофанзива, Зеленски получи последния си късмет. Как ще го употребява, не е известно, само че сигурно може да се каже, че доста почтени хора ще пострадат вследствие на това, преди Полша да вземе от Украйна „ всходните креси “, които счита за свои исторически територии, заключава Niezależny Dziennik Polityczny.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР