Зеленски, бивш комедиант без предишен политически опит, се надява партията

...
Зеленски, бивш комедиант без предишен политически опит, се надява партията
Коментари Харесай

Днес Е Най-Съдбовният Ден За Украйна!

Зеленски, някогашен комик без предходен политически опит, се надява партията му " Слуга на народа " да успее да си обезпечи контрола над Народното събрание. Тя разчита на поддръжката на обществото, ядосано поради корупцията и ниския витален стандарт в една от най-бедните страни в Европа, отбелязва Ройтерс. Но който и да завоюва изборите в Украйна, той ще наследи страна в епицентъра на опълчването сред Запада и Москва поради анексията на Крим от Русия през 2014 година и поради съветската роля в сепаратисткия спор в Донбас, в който през последните пет години починаха 13 000 души.

Зеленски и новото му държавно управление ще би трябвало и да изпълнят промените, контрактувани с интернационалните донори, с цел да получи Украйна нови заеми в размер за милиарди долари и с цел да бъде стопанската система постоянна.

Според последните социологически изследвания, оповестени през седмицата, партията на Зеленски " Слуга на народа " може да получи сред 44 и 52 % от гласовете, съобщи Франс прес. На второ място с 11-13 % е благосклонната към Русия групировка " Опозиционна платформа ", а на трето - партията " Европейска взаимност " на предшественика на Зеленски Петро Порошенко с 8 %, следвана на четвърто място от партията " Отечество " на някогашната премиерка Юлия Тимошенко с 4-7 %.

Новопоявилата се през май партия " Глас " на рокзвездата Святослав Вакарчук е считана за вероятен съдружен сътрудник на Зеленски, ако той не завоюва безусловно болшинство. Социолозите й отреждат сред 4 и 7 %. И Зеленски, и Вакарчук споделят, че ще се придържат към програмата за подкрепяне на Украйна, контрактувана с Международния валутен фонд, което е утешителен сигнал към вложителите, отбелязва Ройтерс.

Прогнозите на социолозите се отнасят единствено за 225 места в Народното събрание, избирани на симетричен принцип. Останалите 199 депутати се избират по мажоритарната система в един тур, добавя Франс прес.

От общо 450 места в Народното събрание на Украйна, 26 ще останат празни. Става дума за места в Крим, анексиран от Русия преди пет години, и в територии в Източна Украйна, които са под контрола на проруските сепаратисти, добавя Франс прес.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР