Зеленият сертификат за България ще бъде необходим още около месец,

...
Зеленият сертификат за България ще бъде необходим още около месец,
Коментари Харесай

Зеленият сертификат отпада през март

Зеленият документ за България ще бъде нужен още към месец, не повече. Заявката е, че той ще отпадне през март. Това разгласи проф. Радка Аргирова в ефира на Нова тв.

" Около 8-10 февруари ще стигнем пика. Днешните 11 000 по никакъв начин не са радостни, при такава цифра не може да се махне. След това заболеваемостта ще стартира да спада и с това ще спадне критярият " брой на интензивните кревати ". Когато те станат 100-130, ще махнем зеления документ ", уточни съветничката на премиера.

Тя посочи, че анонсът за махане на документа е координиран с Кирил Петков.

По думите й въпреки всичко ще останат някакви ограничавания - като да вземем за пример за всеобщи събирания на едно място.

" Зеленият документ ще остане единствено там където има огромно скупчване на хора, или ще има ограничавания в броя на посетителите. Никой няма желание да трмои хората, само че това се постанова ", акцентира професор Аргирова и добави, че имунизацията все още е доброволна и здравните управляващи изключително държат на това.  

" Ваксинирането продължава, а и самият темперамент на разновидността Омикрон дава по-малко затруднения. Този вид протича по-леко ", безапелационна е тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР