Зеленият ринг в София ще се изпълнява поетапно. Това каза

...
Зеленият ринг в София ще се изпълнява поетапно. Това каза
Коментари Харесай

Зеленият ринг на София: предвижване с всякакви немоторни превозни

Зеленият кръг в София ще се извършва поетапно. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

 © БГНЕС
Днес Фандъкова, транспортният министър Росен Желязков и основният проектант на Столична община арх. Здравко Здравков показаха трасето на велосипедна алея от ВТУ „ Тодор Каблешков ” до гара „ Пионер ”.

При представянето Фандъкова уточни, че територията е благосъстоятелност на НКЖИ с принципал министерство на превоза. „ Заедно с министъра Росен Желязков сме, тъй като аз се обърнах към него с настояването тази територия, след приемането на проекта, да бъде предоставена на Столичната община. Това е територия с повърхност над 60 декара, дължината на сектора е над 3 км и получих неговото единодушие ”, изясни кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че това е първият сектор от „ Зеленият кръг ”, който желаят да изградят и задачата, на който е да могат всички квартали, през които минава Зеленият кръг, да имат връзка с парковете на града.

„ Изключително забавен, доста значим обект за развиването на София като зелен град. Заедно със зелени клинове и със зеленият пояс към София това основава едно изцяло решение на връзките на хората по най-екологичния метод и несъмнено, за възстановяване качеството на атмосферния въздух в града ”, уточни тя.

Министърът на превоза Росен Желязков уточни, че става въпрос за повече от 60 декара територия. „ В рамките, на която велоалеите, несъмнено, ще бъдат главната функционалност на градската подвижност, само че 60% от тази територия ще бъде за озеленяване, т.е. това ще бъде в действителност зелена територия, паркова територия, в която ще може да се развие цялостната идея за градска подвижност, за предвижване с всички немоторни транспортни средства, които към този момент трайно се настаняват в столицата, а скоро и в други градове ”, съобщи министърът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР