Зелените сертификати у нас вероятно ще отпаднат от 20 март.

...
Зелените сертификати у нас вероятно ще отпаднат от 20 март.
Коментари Харесай

Кирил Петков: Зелените сертификати може да отпаднат през месец март

Зелените документи у нас евентуално ще отпаднат от 20 март. Това заяви министър председателят Кирил Петков на ексклузивен брифинг в понеделник

Той акцентира, че съгласно прогнозите и анализите до тогава Коронавирус картата на страната ни още веднъж ще е зелена и ще се върнем в първия стадий от проекта на управляващите за справяне с пандемията.

Петков означи, че България е минала през петата вълна на разпространяване на вируса без да прибягва до налагане на най-строгите противоепидемични ограничения.

"След като рестриктивните мерки, свързани със зеления документ у нас отпаднат, той ще се употребява само при пътувания в границите на Европейския съюз ", добави Петков.

"Усилията дават резултат в една несъвършена система на опазването на здравето, в една система, в която има нерешени проблеми от десетки години, в една система с дефицит на фрагменти, освен на лекари, само че на медицински сестри ", сподели от своя страна министърът на опазването на здравето Асена Сербезова.

Тя благодари на българските лекари на първа линия, на медицинските сестри, фармацевтите и всички, които са заети в системата на опазване на здравето и макар несъвършенствата съумяха да активизират наличните запаси и старания.

Кризата оголи тези недостатъци, сподели тя. Част от проблемите имат своето дълготрайно решение, за което са предоставени разбори, с цел да бъдат взети решения. Специалисти епидемиолози от две седмици проучват по какъв начин се оправяме с пандемията на фона на имунизационното покритие, което се повишава, само че е по-ниско от междинното за Европейски Съюз.

Сербезова разгласи, че не значи, че с облекчаването на ограниченията, не би трябвало да се имунизираме. Статистиката сочи, че 90% от тези, които губят борбата с Ковид или имат затруднения, не са имунизирани.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР