Зелени лъжи заливат българското публично пространство от два месеца. Манипулациите

...
Зелени лъжи заливат българското публично пространство от два месеца. Манипулациите
Коментари Харесай

Целта на зелените лъжци е политическа

Зелени неистини заливат българското обществено пространство от два месеца. Манипулациите се леят от телевизионния екран, радиоефира, осведомителните организации в интернет и най-много заливат обществените мрежи. И тази лъжлива акция, както постоянно, когато става въпрос за природата, бе подета от хората, които стоят зад шепата организации от обединението „ За да остане природа в България “. Това обединяване на процедура е едно с политическа партия „ Зелените “.

На предварителните парламентарни избори през март въпросната групировка се яви в коалиция с „ Да, България “ и ДЕОС. Тази коалиция реализира „ впечатляващия “ резултат от 2.96%, макар че преди вота нейните представители имаха самочувствието, че към този момент са им непокътнати местата в Народното събрание. Останали за следващ път отвън Народно събрание, зелените продължиха да се занимават със своята общоприета активност – екологичен рекет. Или с други думи, прекъсване на капиталови планове от всевъзможен клас и тип.

Псевдоеколозите работят на необятен фронт – блокират вложения в туризма (Банско, Витоша), от години бавят построяването на лот 3.2 на автомагистрала „ Струма “ (отсечката през Кресненското дефиле), стопират планове в областта на добива на потребни изкопаеми и по този начин нататък. И постоянно има митинги, както в този момент за Пирин.

Истината е, че зад всички „ зелени “ митинги е стояла само политическа цел, маскирана като екологична идея. Но този път политическата лакомия на псевдоеколозите стигна по-далеч и техните операции се трансформират в най-големия им опит за омаскаряване на българската страна пред европейските институции и сътрудници.

Негативите за България не закъсняха – на 17 януари, по време на представянето на целите на страната ни до момента в който тя е ръководи Съвета на Европейски Съюз, министър председателят Бойко Борисов бе нападнат от съпредседателката на групата на европейските зелени Ска Келер по тематиката за Пирин. Келер преповтори едно към едно лъжите на българските си сътрудници от Политическа партия „ Зелените “. Тя разгласи, че след частичното изменение на настоящия План за ръководство на Национален парк „ Пирин “, утвърдено от държавното управление на 28 декември, можело да се изсекат 150 квадратни километра вековни гори в Националния парк.

„ Той не помни да спомене (Борисов – б.а.), че новият проект за ръководство открива опция да бъдат изсечени вековни гори в този парк върху повърхност, достигаща 150 кв. км “, съобщи по-късно евродепутатката в изявление за уеб страницата „ Дневник “, който обслужва „ зелените “ и популяризира лъжите им. Пред уеб страницата тя изяснява, че се дава и опция за „ разширение на ски зоните “, т.е. ново строителство в огромни мащаби.

Само в това изявление на Ска Келер има две лъжи, които тя е приела на доверие от групата на Тома Белев.

Манипулацията за строителство в 48% от Национален парк „ Пирин “

В изявлението Келер споделя „ нов проект за ръководство “ – явно тя въобще не е наясно, че това е отчасти изменение на настоящия проект. Новият не може да влезе в действие поради „ еколозите “ у нас, които употребяват всевъзможни процедурни хватки и до през днешния ден сполучливо блокират приемането на документа.

Втората неистина, вменена на евродепутатката от сътрудниците й в България е, че смяната в проекта „ открива опция да бъдат изсечени вековни гори в този парк върху повърхност, достигаща 150 кв. км “ и „ разширение на ски зоните “, като по този начин ще може да се строи.

Площта на Национален парк „ Пирин “ е 403 квадратни километра, т.е. съгласно Келер и българските зелени в близо половината парк към този момент може да се сече и да се строи. Както няколко пъти сподели и министърът на околната среда и водите Нено Димов, надали има човек, който може да повярва, че това ще се случи, тъй като става дума за територия колкото Варна и Пловдив взети дружно.

Отделно става въпрос за Национален парк, където българското законодателство е едно от най-строгите в регламентите за разрешената човешка активност.

Всъщност каква е операцията за строителство и сеч в половината (48%) от Национален парк „ Пирин “? С решението си от 28 декември кабинетът редактира текст в частта „ Норми, режими, условия и рекомендации за реализиране на дейностите “. За тази част е отговарял тогавашният началник на Природен парк „ Витоша “ Тома Белев, който сега е един от водачите на митингите.

В точка 1 от „ Норми и режими “ пишеше, че се не разрешава „ строителство на нови и разширение на съществуващи ски-писти и уреди “. На 28 декември министрите утвърдиха корекцията и точката към този момент не разрешава „ строителство на нови и разширение на съществуващи ски писти и уреди, с изключение на допустимите в съответните зони “. Тоест ски зона „ Банско “, която е 2.2% от парка и ски зона „ Добринище “, която е 0.6%, и двете общо 2.8 на 100, ще могат да се модернизират. В останалите 97.2% от Национален парк „ Пирин “ възбраната остава. Така че единствено в 2.8% от парка ще могат да се осъществят капиталови планове, което в тази ситуация дава опция за построяването на втора кабинкова линия над Банско, нужна за развиването на зимния туризъм в района.

Другата неистина на „ зелените “ е, че в изменението на проекта не трябвало да се прави такава смяна. Те упорстват да се запишат единствено думите „ втори кабинков въжен превоз “. Това обаче е съответно капиталово желание, каквото по закон не може да има в План за ръководство. Ако втората въжена линия над Банско бъде записана, това незабавно ще се апелира и то от самите зелени. Текстът ще падне в съда, защото се нарушава законодателството.

Откъде идват останалите 45% и се стига до лъжливия извод, че 48 на 100 от Пирин ще бъдат изсечени и застроени?

На 28 декември държавното управление утвърди промяна в точка 14, която се отнася за Зона ІІ А на Национален парк „ Пирин “, заемаща 45% от неговата територия и отредена за запазване на горските екосистеми и отдих. В точка 14 се регламентира каква човешка активност може да се прави в Зона II A, като смяната е, че към този момент може да се вършат и „ водохващания “. Заради тези водховащания, които съгласно закона могат да са единствено за питейни потребности, в Таблица 32 също бе направена смяна – съгласно нея в Зона II А строителството, ремонтът и реконструкцията стават евентуално осъществима активност. Зелените размахват таблицата и лъжат, че в 45% от Национален парк „ Пирин “ (Зона II A) към този момент е разрешено строителството и като прибавят 2.8 на 100 от ски зоните „ Банско “ и „ Добринище “, стигат до сметката от близо 48 %. Но премълчават обстоятелството, че таблицата е свързаната с точка 14, където са разрешени единствено водохващания – само такива ще могат да се построяват и то за питейни потребности.

Това надали е обяснено на Ска Келер и демонстрира по какъв начин псевдоеколозите към този момент манипулират представители на Екологичен потенциал. Манипулирана се оказа и евродепутатката Карин Каденбах от Прогресивният алианс на социалистите и демократите, която предходната седмица в Брюксел опита да убеди министъра на околната вода и водите Нено Димов, че половината Пирин планина ще бъде застроена и изсечена след измененията в Плана за ръководство.

В отговор Димов цитира еврокомисаря по околна среда Кармену Вела, който към този момент съобщи, че няма нарушавания на европейските закони в Пирин.

Политическа лакомия

Водачите на митингите, замаскирани като „ избавяне на Пирин “, са безапелационни, че нямат нищо общо с политиката. Истината е напълно друга и зад нея прозира голяма политическа лакомия.

В телевизионния ефир един от водачите на „ зелените “ – Андрей Ковачев, изяснява че трите партии – Да, България, ДЕОС и Политическа партия „ Зелените “, нямат връзка с митингите. Още преди решението за частичното изменение да бъде признато, един до друг с Ковачев и Белев бе водачът на „ Да, България “ Христо Иванов. С още 20-тина души те пробваха да окажат напън на кабинета с митинги в дните, преди да бъдат утвърдени корекциите.
Какво споделят обстоятелствата – на предварителния парламентарен избор на 26 март Тома Белев, Андрей Ковачев, Петко Цветков, Борислав Сандов, Петър Кърджилов, Андрей Ралев, Александър Дунчев, които в този момент са единствено еколози и съпричастни към организацията на шествията, бяха в листите на Движение „ Да, България “ – обединението от трите партии, упомената при започване на този текст. Тези хора до през днешния ден остават неуспели депутати, събрали комичен брой преференции.

На последния митинг някои от хората започнаха да усещат, че са подведени, откакто Борислав Сандов държа политическа тирада. В нея се похвали по какъв начин Политическа партия „ Зелените “ вкарали проблема в Екологичен потенциал и към този момент там знаели по какъв начин държавното управление унищожава Пирин. Така на процедура той призна, че групировката играе съществена роля в организацията на лъжливата акция.

След речта на Сандов в обществените мрежи се появиха мнения от хора, шествали из София с цел да „ спасят “ Пирин. Според тях този човек наподобява повече на професионален политик, в сравнение с жител, угрижен за планината.

Появата на професионални протестиращи като Асен Генов и Манол Глишев също стартира да отблъсква тези, които в действителност считат, че митингите са поради Пирин.

Показателно бе изявлението на Глишев в четвъртък, когато се състоя митинг. По мегафона той се обърна към събралите се с думите „ Хайде, вместо да ми слушате приказките, блокирайте бул. „ Дондуков “. Хайде, бе, да ви еба майката, блокирайте “.

Агресията демонстрира отчаянието на „ зелените “, които към този момент нямат потребен ход в своя изгода, тъй като лъжите им стартират да излизат нескрито.

Правителството прозря измамата и явно няма желание да се отхвърля от развиването на зимния туризъм, както предишни ръководства правеха под натиска на зелените лъжци. Кабинетът получи поддръжката на работодателските организации, които оповестиха в декларация, че от години зеленият рекет стопира развиването на стопанската система. Борисов и министрите му имат утвърждението на всички кметове от Благоевградска област – район, чийто занаят зависи главно от зимния туризъм. На 11 януари хиляди хора планинските общини излязоха на шествие в София, с цел да кажат „ Да “ на смяната и да поддържат Министерския съвет.

Това хвърля зелените в шок и те разчитат главно на клеветническата си акция против българската страна, разчитайки, че до момента в който тя е отпред на Съвета на Европейски Съюз, е уязвима за черния пиар За злощастие на еколозите, които се разкриха като политици, номерът им няма да мине. Защото обстоятелствата демонстрират, че са просто една групичка, желаеща власт непременно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР