Зеленчуците винаги са добра идея, но включването на определени от

...
Зеленчуците винаги са добра идея, но включването на определени от
Коментари Харесай

Чувството на глад може да бъде преодоляно чрез този зеленчук

Зеленчуците постоянно са добра концепция, само че включването на избрани от тях в менюто ни може да ни помогне повече в битката с непотребните килограми. Изследвания, представени от Healthiestblog, да вземем за пример демонстрират, че спанакът може да понижи желанието за храна и възприятието на апетит с до 95%. Това се дължи на тилакоидите в спанака, които подтикват освобождението на хормони (лептин и други), създаващи чувство за задоволеност.

В едно от изследванията хора с наднормено тегло приемали плацебо или дестилат от спанак в инцидентен ред за минимум една седмица. Нивата на кръвната глюкоза и липидите били измервани преди закуска. Четири часа по-късно участниците приемали 5 грама от екстракта и общоприет обяд. Резултатите демонстрират, че екстрактът от спанак е нараснал ситостта на хората до над два часа спрямо плацебо.

Друго неотдавнашно проучване демонстрира, че тилакоидите в спанака понижават желанието за сладки храни при дами с наднормено тегло. В това изследване участничките са взимали по 5 грама дестилат от спанак преди закуска в продължение на 3 месеца. Резултатите от това изследване сочат, че тилакоидите ускоряват отслабването с 43% и понижават хедоничния апетит до 95%. Този вид апетит, изразяващ се най-често в натрапчиво предпочитание за сладки и/или мазни, мощно обработени храни (бързи закуски), е постоянно срещаната причина за нездравословно хранене и затлъстяване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР