Зеленчукопроизводството и животновъдството са основните сфери, в които предстои да

...
Зеленчукопроизводството и животновъдството са основните сфери, в които предстои да
Коментари Харесай

Монголия започва производство на българско кисело мляко

Зеленчукопроизводството и отглеждането на животни са главните сфери, в които следва да си партнират област Русе и монголската провинция Баянхонгор. Това стана ясно по време на днешната среща сред регионалния шеф Галин Григоров, първия консултант на посланика на Монголия в София Бямбадорж Болдбаатар, както и почетния консул на Монголия доктор Камен Милков.

Русе
 © Областна администрация - Русе
В тази връзка беше коментирана концепцията български компании да подкрепят построяването на нови оранжерии, консервени предприятия и профилирани хладилни пространства за запазване на продукцията.

Предвижда се и пускане на произвеждане на българско кисело мляко в Баянхогор, като в началото то ще бъде употребявано за потребностите на детски градини, учебни заведения и лечебни заведения.

Още при започване на идната седмица следва въвеждането в употреба на първата по рода си апаратура за пастьоризиран яйчен меланж в монголската столица Улан Батор. Инвестицията се реализира с помощта на техническите решения на русенска компания и дейното подпомагане на доктор Милков.

Туризмът също е измежду предпочитаните сфери на развиване. За да бъдат разисквани идните стъпки в тази сфера се чака през месец март да се организира среща сред регионалния шеф Галин Григоров и губернатора на провинция Баянхогор.

Меморандум за съдействие сред двете области беше подписан през октомври 2018-а година. От тогава до в този момент се е осъществил продан на медицински експерти сред УМАБЛ „ Медика – Русе “ и Университета по обичайната медицина в Улан Батор, а също по този начин е била предоставена и техническа помощ от наша страна в областта на хранително-вкусовата индустрия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР