Здравословното състояние на премиера Бойко Борисов, , е стабилно и

...
Здравословното състояние на премиера Бойко Борисов, , е стабилно и
Коментари Харесай

Каракачанов: Не мислим за заместник на Борисов, МС ще заседава онлайн

Здравословното положение на премиера Бойко Борисов,, е устойчиво и към моментане се разисква тематиката за негов заместител отпред на държавното управление.

Това разгласи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов по време на визитата си на военния полигон Корен, Хасковско, където се организира учението " Балканска стена 2020 ".

  " Заседанията на държавното управление ги организираме онлайн! Още от април месец имаме такава процедура, тъй че допускам. че идващото съвещание в сряда ще бъде още веднъж онлайн. Аз му поисквам бързо справяне със обстановката ", сподели още министърът на защитата, представен от БНР.

Каракачанов увери, че българската войска действително взе участие в оказването на помощ посредством ВМА и целия личен състав във военните лечебни заведения.

" Помните, че пролетта направихме разрастване на няколко такива полеви лечебни заведения. Слава Богу, тогава не се наложи да ги употребяваме, само че в случай че се наложи, те могат да бъдат разгърнати отначало. Но това, което се прави - ВМА е осигурила още едно поделение ", добави той.

Що се отнася до учението, Каракачанов сподели: „ Учението на Сухопътните войски „ Балканска стена - 2020 ”, което се организира сега на образователен полигон Корен, е най-мащабното през последните 20 години. В него вземат участие над 2400 военнослужещи и към 700 единици техника. То има за цел в действителни условия да сътвори тези умения, които досега са придобивани в по-малки войскови формирования “.

Той добави, че са взети всички защитни ограничения против заразяване с COVID-19. На военнослужещите са направени проби авансово като не са открити инфектирани. Заради подозрения в здравословното му положение, един военнослужещ е бил отхвърлен от учението. „ Може да се наложи дълго време да живеем с пандемията, само че това не значи, че армията ще приключи своята подготовка и няма да извършва своите отговорности, които са и вменени по конституция “, сподели още Каракачанов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР