Здравословното хранене за някои хора означава едно – повече разходи

...
Здравословното хранене за някои хора означава едно – повече разходи
Коментари Харесай

5 храни, които трябва да включите в менюто си за добро здраве

Здравословното хранене за някои хора значи едно – повече разноски за пазар. Истината обаче е друга.
Може да извършите бюджетен пазар, стига да планирате авансово покупките. Кои са от първа нужда, като наложително включите някои от предложенията, които ще видите по-долу, както и да разпределите парите, с които разполагате за седмичен пазар.
Не е мъчно, не изисква доста време или старания, с цел да си извършите даже седмичен проект, по който да се движите, с цел да не губите непотребни нерви.
Здравословно не значи да купуваме скъпи храни, а да пазарим мъдро. Ето 5 храни, които несъмнено заслужават да бъдат употребявани всекидневно:

Морска храна
Различните типове морска храна носят доста изгоди и хранителни субстанции със себе си. Всички те са натурален източник на витамини и минерали, подхранват здравето на сърцето, богати източници са на Омега-3 мастни киселини, които спомагат да се понижи риска от развиване на Алцхаймер.

Спанак
Попай донесе същинска популярност на този зарзават. Родителите предизвикват децата си да употребяват повече спанак, с цел да станат мощни, като Попай. Лесно може да се добави спанак към сандвича за учебно заведение, вместо маруля да вземем за пример.

Домати
Колкото и да е чудно, доматът се подрежда също измежду най-здравословните и вкусни храни. Италианската дума “Pomodoro” в превод значи “ябълка от злато”.

Чесън
В предишното се е употребявал не толкоз за консумация, колкото поради лечебните му свойства. Днес е неизменима част от кухнята на целия свят.

Черен шоколад
С високото си наличие на какао, той е един от най-хубавите източници на антиоксиданти на планетата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР