Здравословно хранене, базирано на принципите на средиземноморската диета, може да

...
Здравословно хранене, базирано на принципите на средиземноморската диета, може да
Коментари Харесай

Това е диетата, която намалява рисковете от COVID-19

Здравословно хранене, основано на правилата на средиземноморската диета, може да бъде новата тактика за попречване на разпространяването на ковид и намаляването на броя на тежките случаи на COVID-19. До това умозаключение са стигнали италиански учени. Статията е оповестена в списание Medicina, оповестява РИА Новости.

Многобройни проучвания демонстрират, че средиземноморската диета, заради своите противовъзпалителни и имуномодулиращи свойства, понижава риска от доста съществени хронични болести. Учени от университета Magna Græcia в Катандзаро и Европейския институт по онкология в Милано са решили да ревизират дали този тип хранене има предпазен резултат против коронавирусна зараза.
Средиземноморската диета към този момент е част от международното културно завещание на ЮНЕСКО
Средиземноморската диета беше приета от ЮНЕСКО и включена в тазгодишния му лист на международното нематериално културно завещание. Реш...
Прочети повече
След обработка на данни от европейски изследвания създателите са открили, че смъртните случаи, свързани с COVID-19, и придържането към средиземноморската диета в 23 страни, имат значима негативна корелация.
Средиземноморската диета е потребна за мозъка
Средиземноморската диета е тип хранене, основано на обичайни ястия и питиета от южноевропейския район. Характеризира се с висока консумация на нерафинирани зърнени храни, плодове, зеленчуци, бобови култури и зехтин, умерена консумация на млечни артикули и вино и ниска консумация на месо.

Една от най-честите аргументи за гибел при COVID-19 е цитокиновата стихия, или несъразмерна противовъзпалителна реакция на организма. По-рано е било потвърдено, че тази диета понижава възпалението и оксидативния стрес, като потиска образуването на такива противовъзпалителни цитокини като израстък некрозис фактор алфа (TNF-алфа), интерлевкин-6 (IL-6) и С-реактивен протеин.

Независимо че нито един хранителен артикул не е в положение да предотврати или излекува COVID-19, създателите означават, че в средиземноморската диета има голям брой артикули и хранителни субстанции, които могат да понижат възприемчивостта към ковид или да понижат тежестта на болестта.
Средиземноморската диета оказва помощ при диабет Средиземноморската диета оказва помощ да се преодолее депресията Изследване: Клетъчният имунитет наподобява по-голям за битка с COVID-19
Резултатите от цифрова симулация, извършена от китайски учени, демонстрират, че Т-клетките играят още по-важна роля в битката с ковид...
Прочети повече
Благоприятният резултат на средиземноморската диета съгласно учените е обвързван с изобилието от здравословни храни с високо наличие на фибри, полиненаситени мастни киселини, минерали, витамини, полифеноли и антиоксиданти. В същото време в нея има малко артикули с високо наличие на мазнини, нишесте, рафинирана захар и трансмастни киселини.

Плодовете, пълнозърнестите храни, зеленчуците и рибата в средиземноморската диета понижават възпалението в организма, до момента в който продуктите с високо наличие на наситени мазнини - като модифицирано алено месо, сирене и млечни артикули - усилват възпалението.

" При изключителна обстановка, когато предпочитана задача се явява снижаването на възприемчивостта към вируса SARS-CoV-2 измежду популацията като цяло, е от решаващо значение да се следват всички рекомендации - пишат създателите. – Лесно може да се съблюдава дневен режим, състоящ се от бобови култури, плодове, зеленчуци и зехтин. "

Диетата, основана на естествени артикули, в комбиниране с отвод от тютюнопушенето и постоянна физическа интензивност, може значително да снижи възприемчивостта към SARS-CoV-2, считат учените.
Опасните последици за мъжете след прекаран COVID-19
Според учените една от деянията на постковиден синдром при мъжете е разстройството на потентността. Авторите на неотдавна оповестена обз...
Прочети повече
Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР