Здравословните проблеми при много възрастни хора са едни и същи.

...
Здравословните проблеми при много възрастни хора са едни и същи.
Коментари Харесай

Свекърва ми не бива да живее с нас, но съпругът ми не ме разбира

Здравословните проблеми при доста възрастни хора са едни и същи. Но когато става въпрос за деменция, всичко останало наподобява просто дреболия.

Свекърва ми е от тези дами, които в никакъв случай няма да се намесят в непознатите работи с непоисканите си препоръки. Отношенията ни бяха топли. Но това не значи, че съм подготвена да пребивавам с нея.

Лекарите я диагностицираха с деменция и споделиха, че би трябвало да се грижим за нея. Първата ми мисъл беше, че свекървата би трябвало да бъде настанена в старешки дом. Не ние със брачна половинка ми би трябвало да се нагърбваме с грижите за нея.

Първо, имаме две деца. Второ, и двамата работим на цялостен работен ден. Ние физически няма да можем да се оправим. Мислех, че всичко е толкоз явно. Но брачният партньор ми мисли по различен метод. Той сподели, че майка му ще живее с нас. Вярва, че всички дружно можем да се грижим за нея.

И когато попитах брачна половинка ми какъв брой години, съгласно него, ще продължи това, той сподели, че не го интересува. Явно въобще не мисли за нашето бъдеще. Синовете ни неотдавна станаха на 7 години. Не желая да порастват в такава нездравословна атмосфера и да виждат по какъв начин баба им гасне. Освен това не съм подготвена да съм в непрекъснато напрежение. Наистина ли е толкоз мъчно за схващане?

Предложих на брачна половинка ми майка му да бъде настанена в старешки дом. Не виждам нищо неприятно в това. За нея ще се грижат експерти. Това е съществено заболяване. Тя ще живее с него до края на живота си.

Но брачният партньор сподели, че е заречен на починалия си татко в никакъв случай да не аргументи това на майка му. Според него това е срамно. Не споделям да я изпратим в първия свободен дом. Готова съм да дам пари за най-хубавото място, изключително откакто можем да си го позволим. Защо да усложняваме нещата?

Не знам какво да върша. Съпругът ми даже не желае да ме изслуша. Постоянно се караме на тази тематика. Виждам, че децата страдат поради това. Майка му по-важна ли е за него от нас?

Деменцията е съществено заболяване, с което е в действителност мъчно да се оправим без помощта на експерти. Въпреки че споделят, че в кръга на близки хора, в действителност е по-леко за болния да живее с това заболяване.

Но не подценявайте препоръките на лекарите! Не забравяйте, че всеки случай е характерен. Просто би трябвало да се приспособиш към новия живот и да го приемеш подобен, какъвто е.

Какво бихте създали, в случай че бяхте на мястото на героинята на тази история?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР